dem13

2 dem13

3926 visningar

Åsikter kring abort, unga föräldrar! vecka 6

Hej! Jag är i graviditets vecka 6 och första tanken när jag fick reda på att jag var gravid var Lycka. Min pojkvän fyller 21 men bort fortfarande hemma och spelar spel. Han pluggar just nu för att kunna söka till polishögskolan hösten 2015 då vi har planer att flytta till Stockholm, jag pluggar också för att kunna söka till en hälsorelaterad skola 2015. Vi har varit tillsammans i 3,5 år.

 

Han har sagt att han längtar efter att ha barn med mig och han har ofta pratat namn, ibland när jag spänt ut min mage på skoj har han pussat på den och sagt kärleksfulla ord. Men nu när jag väl blev oplanerat gravid så sa han att han stöttar mig oavsett vad jag väljer att göra men han tycker att det är fel tidpunkt och ville ta bort det, Och det tycker jag med men ändå så blev jag så glad när jag fick reda på att jag var gravid. Jag blir rädd och tänker på allt jag vill hinna göra och hur detta kommer begränsa oss? Samtidigt som att jag vet att jag skulle klara av att ta hand om barnet...

Pengarna är inget problem egentligen (han, och hans familj är rik) Men det känns oansvarigt att behålla ett barn när vi ska troligtvis flytta om 1,5 år, och jag bara har ett deltidsjobb. 

 

Flera av våra vänner väntar barn eller har just fått och senast igår höll han i en liten pojke på 1 månad och sa - Det är såna tillfällen man funderar på att behålla barnet!  Och nyss så kände han på magen och sa, undra hur den skulle se ut om vi hade behållt den. 

Detta gör mig så förvirrad fatt en del av mig vill behålla och en annan del säger abort. Precis som min pojkvän verkar känna (tror jag)

 

Åsikter? vad skulle ni göra/ vad är bäst?

357 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  carro_gbg

  7 carro_gbg

  Livet börjar när man får barn! Finns inga begränsningar bara för att man har barn.. Behåll!! Allt det andra löser sig!
 • Jag pluggar högskola och har två barn, 2 år resp 9 månader. Det går hur bra som helst. Många av oss i klassen har barn också. Allt går bara man vill. Det är svårt att föreställa sig ett liv med barn, och det kan vara lätt att se alla problem. Men när man väl har barnet hos sig går man gärna genom eld och vatten för sitt barn.
 • 3

  elli96

  3 elli96

  jag är 17 år blir 18 i år jag pluggar och planerar att bli gravid, lyssna inte alls på vad någon annan säger du ska varken behålla eller göra abort för att någon annan säger det!  utan lyssna till ditt hjärta och gör ditt val helt själv! alla kan ta hand om ett barn om man vill, man kan alldrig va helt redo! dina drömmar och mål kan du fortfarande uppnå!
  jag själv har inget jobb eller så och har drömmar men skullke alldrig välja bort chansen att behålla mitt barn! för mig är abort inte ens en möjlighet! väljer man att behålla så tar man det som de kommer! :)