Palle

2 Palle

6418 visningar

Alkohol innan plusset! Vad göra? vecka 7

Hej, Är gravid med nr 3, helt oplanerat. Har skyddat oss men blivit gravida ändå. Plussade för två dagar sedan och är troligtvis i v 7 nånstans. Nu till min fråga.. Måste jag göra abort nu då jag drack två glas vin för en vecka sedan?!! Visste inte att jag var med barn då. Detta är SÅ jobbigt då jag varit supernoga med båda mina tidigare graviditeter..Inte en droppe alkohol och röker gör jag inte, varit jättenoga med allt jag stoppat i mig. Så har värsta ångesten här hemma. Vi vill så gärna ha detta barnet men vill samtidigt verkligen inte behålla ett stackars barn som kan ha fått fosterskador. Ska ringa min barnmorska på måndag men tänkte höra om någon annan suttit i liknande sits? Någon som vet? Tack på förhand!!
991 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  MinBaby

  5 MinBaby

  Vet du jag tror inte du behöver oroa dig. Jag visste inte heller att jag var gravid med första barnet när jag blev de och var på personalfest och drack mer än jag någonsin gjort och jag åt p-piller ännu.. Min bm sa att före vecka 6 sitter inte fostret "fast" i dig så såklart skall man inte dricka medvetet men barnet borde inte få skada dådär tidigt. Men du skall absolut ringa din barnmorska på måndag för att få de lättare men hoppas också mitt svar lugna lite
 • Hejsan. Om det bara var två glas vin så tror jag inte att du behöver oroa dig så mycket, men jag förstår din tanke kring det.. Hade det däremot varit en större mängd hade risken varit större för att fostret skulle få skador.. Försök att njuta av graviditeten och om du kämner dig osäker så kontakta din bm! :) Lycka till! Kram
 • 3

  EleonorC

  5 EleonorC

  Jag känner igen mig, när jag vänta första barnet så var jag och min fästman i stockholm och vi bodde på hotell och var iväg på olika saker. Det blev en hel del vin då för min del. Kom hem och efter bara 1 vecka fick jag plus på stickan. Blev såklart orolig att jag hade gjort fel och ringde BM och berättade läget. Hon sa att det inte var någon fara och att jag inte skulle oroa mig. 

  Idag har vi en frisk son så allt gick ju bra :). Skulle självklart aldrig dricka om jag vsste att jag var gravid men nu visste vi inte och då anser jag jag inte att man ska klandra sig själv. Men prata absolut med din BM om det känns bättre :). Lycka till och hoppas de svar vi ger dig kan lugna dig :).