lillfisa

3 lillfisa

4990 visningar

Apotekets urinstickor? vecka 38

Är det någon som använt apotekets urinstickor för att testa om de har urinvägsinfektion?

Nu menar jag de gamla som de haft i många år och som bara visar om det är bakterier i urinen. Var hos BM i Fredags och hade då liiiite äggvita i urinen. Var så lite att det typ räknades som 0. Stickan visade inte på några bakterier eller så.Skulle höra av mig om jag fick några besvär. Till saken hör att urinen jag då lämnade kanske inte ens varit i blåsan en timme.

Så under helgen tycker jag att jag har kissat och kissat, men det är ju inget konstigt liksom i vecka 38. Har inga andra symtom...möjligen att det "drar" lite i urinblåsan det sista men det har det gjort mååånga ggr förut och kanske inte är så konstigt när man kissar så ofta heller. MEN iaf...min svärmor hade såna apoteksstickor hemma och jag testade en sticka i morse bara för att...den skulle visa rosa om man hade bakterier i urinen....den visade någon ton av beige, kanske åt det rosa hållet men kunde lika gärna vara kissfärgad??? Frågade sambon och han var lika undrande han haha. Min fråga är...hur tydligt rosa blir den där stickan egentligen om man har bakterier? SJÄLVKLART vet jag att jag ska ringa bm om jag misstänker uvi men eftersom jag var där i Fredags och det inte visade ngt tänkte jag bara testa hemma först.

1 Svar (äldsta svaret först)
  • De blir tydligt rosa, och allt från ljusrosa till mörkare rosa beroende på. Men man kan ha uvi utan att det visar på bakterier på stickan, så har du tydliga symtom ska du be att de skickar en u-odling. Det är inte jättevanligt (stickan ger utslag på de vanligaste bakterierna som orsakar uvi), men för att vara på den säkra sidan. Man brukar ha rätt tydliga symtom när man har uvi, tex feber, smärta, sveda när du kissar, grumlig och/eller illaluktande urin, och man brukar kunna se blodspår i urinen med en sticka (ej synligt för blotta ögat). Ibland kan en uvi också vara helt tyst. Men förmodligen är det ingenting annat än att du är höggravid som gör det i ditt fall :)