_Sofie_

5 _Sofie_

2204 visningar

Kan någon hjälpa mig förstå? Förvirrande fråga..

Hej, plussade i fredags, men fick en blödning som började som en rosa flytning, natten till igår.. Igår blödde man som bara den och kon en klump i samband med värk, och idag på akuten så visade det sig vara negativt. De tog flera olika tester, sedan tog de ett blod prov som skulle skickas in för att mäta mängden HcG i kroppen så får svar om någon vecka.. Tjejen (läkaren då) sa att jag kan ha varit gravid men i ett väldigt tidigt skede, men att jag lyckats plussa ändå (tog två helt olika tester samma dag och båda var positiva) men att kroppen fått något spel (troligen hade isf inte ägget hunnit fästas ordentligt innan blödningen) och att den "startat" mensen iaf, alltså att den inte hunnit uppfatta att jag var gravid och att det på så sätt slutat i missfall.. Nu över till frågan efter en väldigt förvirrande förklaring, är detta ens möjligt ? Dom verkade väldigt förvånade över att jag lyckats få positivt på två olika tester, och att blödningen sedan startat två dagar senare.. Är verkligen jätte förvirrad över svaret jag fick, men får ett ordentligt svar om någon vecka iaf..
21 Svar (äldsta svaret först)
 • Jag tror att du tyvær aldrig var gravid. Du har ju lagt upp massa bilder på test som varit felaktiga. Och som lækarna sa ær det konstigt!
 • 2

  _Sofie_

  5 _Sofie_

  De två sista var positiva, de från RFSU svagt de andra starkare, de misstänkte att de var en tidig graviditet men de tog blod prov för att vara säkra..
 • 3

  angel93

  5 angel93

  tros ha läst samma meddelande ett par gånger nu? 

  Du verkar allt en orolig tjej. 

  Ska ge dig lite tips som funkade för min del.

  *Sluta stressa

  *ät mer och nyttigt

  *påbörja folsyra och vitaminer "Kvinna"

  *Köp ägglossningstester

  *Sluta tänk på att du vill bli gravid, graviditet kommer ske när kroppen slutar känna press och stress. Låt kroppen och sinnena slappna av och gå i sin egna takt.

  *Träna på gymmet!

  *Må bra i dig själv

  *tro på dig själv, tro att du kan bli gravid!

  *Ge kroppen tid!

  (När du är ledsen och nedstämd, inte mår bra.. då mår inte kroppen häller bra. Moder Natur sänder ut budskap om att kvinnan inte mår bra och är då inte tillräcklig för att ha hand om barn just exakt vid det tillfället. Allt handlar inte om kromosomfel utan väldigt mycket om ens egna mående och psyke, även över hur ens vardag ser ut. Börja ta 30 minuters promenader ute, det säter igång hormonerna)

  jag fick missfall efter missfall.. satt i samma sits som du.. tills jag slutade bry mig, slutade stressa, slutade tänka.. tänkte på att äta bra kanske gå upp något kilo i vikt, röra på mig, gymma och inte sitta inne! ha tron i sig och hoppas på ett mirakel en vacker dag. Jag viste att måendet handla om allt.. 

  Hoppas det hjälper! :)

 • 4

  angel93

  5 angel93

  tack vare allt detta (som jag skrev) blev jag gravid på naturlig väg. Helt otroligt. Kunde inte tro mina ögon när jag plussade.. och plussade.. sen 1.5 vecka senare plussade jag igen.. men kan fortfarande inte tro det.. har varit på hälokontroll med MVC i Onsdags. Vi ska bli föräldrar. Hoppas du har samma lycka och tur som vi! 

  kram på dig!!

 • 5

  almqvist

  5 almqvist

  Du har för mycket fokus på att bli gravid. Känns som du är väldigt stressad över dettaa, och inte för att va sån, men det finns ingen här som kan svara på dina frågor om rosa flytningar eller blödande. Ta det bara lugnt och fonusera på nåt annat så kommer det komma. Jag vet eftersom jag själv släppte tanken av att försöka bli gravid och då tog det på en gång, bokstavligt talat!
 • 6

  _Sofie_

  5 _Sofie_

  Mina missfall behöver inte bero på mitt mående (min mor och jag satt och pratade lite igår om just det) utan det kan bero på att jag har för lite kvinnliga hormoner i kroppen.. Jag lever i stort sätt på grönsaker och frukt, är inte vegetarian eller så men tycker de är godare än kött, sedan går jag hela tiden, oavsett vart jag ska, jag tänker inte heller så mkt på att bli gravid, utan frågorna kommer bara när jag märker att något förändrats eller inte är som det ska.. Jag får svar på blod provet jag lämnade, om någon vecka så får väl se vad de säger om DET när de kommer.. Funderar även på att prata med någon läkare om vad man ska göra då man har för lite kvinnliga hormoner i kroppen (för det kan vara de som leder till mf, sedan kan man märka sånt, tänker inte gå in på hur då jag skäms)
 • 7

  _Sofie_

  5 _Sofie_

  Tack för era svar förresten, och detta som står nu (bara början på det) står lite här och där ja.. Var orolig när jag frågade, men det från när jag kom till akuten de står här o i någon kommentar då de undrade hur de gick.. Har knappt kunnat sova denna helg eller igår, så kan verka tjurig men menar inget illa.. Sedan också (om jag får säga det utan att någon tar illa upp) jag hade även velat tillägga att om ni visste vad jag gått igenom under dessa 3år (ja, finns något som kan vara orsaken till mina problem, fast de hände tidigare) så tror jag ni hade förstått min oro, och om ni själva satt i min situation så hade ni nog reagerat precis som mig.. Jag hoppas ingen här tar illa upp nu, för det var inte riktat mot någon alls...
 • 8

  hannah86

  7 hannah86

  Jag förstår din oro jag har många missfall i bakgrunden och jag och min man har försökt i 6 år... Jag har för lite kvinnliga hormoner som du trodde du har... Har du andra tecken på det förutom att du inte blir gravid? Oftast följs symtomen åt... Jag vet hur svårt det är att inte tänka på att bli gravid det är inte direkt som att man kan stänga av det... Jag går på behandling för mina problem och det fick jag efter en ordentlig utredning av specialister på fertilitets klinik...
 • Säger lite som dom andra, släpp tanken helt på graviditet. Kroppen stressar upp sig och det kan bli svårare att bli gravid. Jag blev gravid en månad efter mitt mf, min läkare sa att det finns delade meningar kring en ny graviditet efter mf. Och eftersom det varit en tuff period för dig så kanske det bästa är att släppa tanken helt på graviditet och se vad som händer. 

 • 10

  _Sofie_

  5 _Sofie_

  Hej Hannah86, finns lite man kan gå på bl.a hår som sitter där de inte ska sitta på en kvinna... Lite svårt att förklara och vill gärna inte ta det här där alla kan läsa det, då jag skäms som bara den... Har själv försökt i lite drygt 3års tid (haft 2 olika partner under den tiden, fast varit lång variga förhållanden, den första hade jag varit tsm me i närmare 3åt innan vi började försöka) DeniseNadja, efter det så kallade missfallet förra månaden så släppte jag de helt och brydde mig inte särskilt mkt om att fortsätta försöka utan tappade hoppet helt.. Men nu när man fick ett nytt plus förut, så kom tankarna tbx.. Men nu efter detta känns det bara meningslöst att försöka då de ändå slutar likadant varje gång.. Är ju ändå ung så tkr de inte borde vara något fel, men verkar så iaf.. Så just nu känner jag att jag inte orkar fortsätta, utan lär nog hålla mig borta helt från sånt, ett tag..
 • Men när fick du din blödning förra månaden? Jag hänger inte riktigt med känner jag, för jag vet att när jag hade fått mitt mf så plussade ett par veckor efter och blev jätte glad och trodde jag var gravid, men det visade sig va gamla hormoner i kroppen som fanns kvar efter missfallet. Sen fick jag en mens imellan och sen plussade jag igen och då visste jag utan tvekan att jag var gravid. 

 • 12

  hannah86

  7 hannah86

  Jag tycker att du ska söka hjälp hos fertilitetskliniken där du bor för jag har samma sak som du och det e inte kul... Kräv att få en utredning för det har du rätt till!
 • 13

  _Sofie_

  5 _Sofie_

  Hej, jag fick ett plus 7v efter blödningen. Plussade först den 15 mars, blödningen började 1a - 5e april och sedan plussade jag här om dagen på två olika tester. Eftersom de var starkare plus nu än förut, så tror jag inte att det är gamla hormoner, de gjorde inte de heller.. Väntar på svar på blod provet så får vänta och se (upprepat detta ett antal gånger nu, kanske ni missat de ?)
 • 14

  _Sofie_

  5 _Sofie_

  Hej igen hannah86, läkaren sa att jag skulle vänta på svar på blod provet och visade det inget så kunde jag rekommenderas en utredning så vi får veta helt säkert vad det är, så får vänta och se vad de säger Kram
 • Min läkare sa att man kan plussa upp till 9 veckor efter ett mf .. kan ta ett tag innan hormonerna försvinner ur kroppen. Och efter jag plussade så fick jag starkare och starkare ett par dagar ( då jag inte var gravid, utan att det va gamla hormoner ) sen började de så småning om avta. Så om du plussade 7 veckor efter blödningen kan det fortfarande funnits kvar gamla hormoner. Min en vän till mig plussade över två månader efter hennes mf.. 

 • Sen beror det väl på hur långt gången man är när mf inträffade.
 • 17

  _Sofie_

  5 _Sofie_

  Var mellan vecka 3 och 5 när jag fick blödningen den 1a april och då sa läkaren att jag skulle kolla me g-test 4-6v senare, men de misstänker att detta var en ny graviditet iaf
 • Okej. Jag hoppas det löser sig för dig! Inte kul att det blir såhär..
 • 19

  _Sofie_

  5 _Sofie_

  Nej, kan verkligen inte påstå att detta är kul, då jag verkligen vill och längtar efter barn.. Men får se vad de säger när de kollat me blod provet...
 • Förstår det, men du borde ju få utredas eftersom du får missfall gång på gång. Till mig sa dom att efter 3 mf så blir man utredd. OM man inte har barn sen innan.. 

 • 21

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  jag hittade det här på en sida: Jag fick missfall i vecka 11 men testade positivt igen fyra veckor senare, är jag gravid?

  Efter ett missfall eller en abort kan det ta upp till 9 veckor innan kroppens normala hCG-nivå återställs. Om du testar under den perioden går det inte att avgöra om resultatet ”Gravid” beror på en ny graviditet eller på en kvardröjande förhöjd hCG-nivå från din förra graviditet. 
  Men det kan också bero på att du faktiskt är gravid. Igen, det är svårt att säga för det varierar från fall till fall. Om du är osäker på om du är gravid eller ej så kan du antingen ta ett nytt test nio veckor efter missfallet eller eller ringa mödravårdscentralen för råd.