12helen

3 12helen

1185 visningar

Akut hjälp!! vecka 36

Hej Jag är i vecka 36 har haft jätte ont i övre delen av ryggen om mycket sämre de senaste dagarna som kan inte lägg mig och sova på natten Det är liksom nån trycker på hela tiden både i vänster och höger övre delen av ryggen, Vad ska jag göra? Kan få igångsättning pga det? Jag orkar inte att vänta mer har andnöd och ont i ryggen nästan hela tiden och specialt på nattiden. Tack för tipsen
2 Svar (äldsta svaret först)
  • 1

    UngTjej93

    5 UngTjej93

    Hade jag varit dig så hade jag kontaktat barnmorskan och bett om hjälp. Det är bebisen som tar mycket plats och som trycker på. Kontakta barnmorska så ska du se att de löser sig. Lycka till!
  • Från ca v. 36 kallas det att man är höggravid och det kommer sig av att magen då står som högst. Sen kommer den börja sjunka och då blir det lättare att andas igen då trycket på lungorna minskar. Ryggvärken är med största sannolikhet pga tyngden och påfrestningen. Be att få kontakt med en sjukgymnast. Det finns också bälten man kan köpa som hjälper till att avlasta. Igångsättning såhär tidigt gör man bara i yttersta nödfall om t.ex. fostret eller mamman har ett allvarligt hälsotillstånd. Men en sjukgymnast skulle nog kunna hjälpa dig med ryggen. Barnmorskemottagningen kan hjälpa dig rätt.