Ville behålla men nu är jag osäker.. Hjälp

Hej, har ett problem som någon utomstående kanske kan klargöra för mig på ett vettigt sätt. 

Har en underbar sambo som jag varit tillsammans med endast 7 månader, men det är äkta kärlek mellan oss. Han har en 6 årig dotter sen tidigare som han är jätte duktig med. Vi har henne varannan helg pga omständigheter med jobb och mamman.  Hursomhelst slarvade vi med skydd och jag blev gravid. Vi båda vill ha barn ( jag fyller 25 i år och han 34) men sen jag blev gravid har rädslan tagit överhand. Trodde att jag visste vad jag ville. Han vill behålla men jag är osäker. Vi båda har bra jobb, stadig ekonomi, och ett väldigt tryggt förhållande. Men är det för tidigt? Jag är i v 7 och velar från dag till dag. Ena dagen vill jag behålla andra inte. Är så fruktansvärt rädd (dödsångest) inför förlossning så det är de som får mig mest velig. Vad göra? Någon som kan komma med tips? 

 

 

3 år sedan ´

Sv: Ville behålla men nu är jag osäker.. Hjälp

Ta kontakt med mödrahälsovården/barnmorskemottagning. Om det egentligen bara är förlossningen som är problemet ska du veta att det finns väldigt mycket hjälp och stöd att få inför förlossningen. Och känner man ändå att man inte vill så kan man bli beviljad ett kejsarsnitt på indikation förlossningsrädsla.
3 år sedan ´

Hej

Det är ju tyvärr bara ni som kan besluta hur ni ska göra. Jag själv har gjort en abort och innan kändes det jätte jobbigt och jag mådde dåligt efter men nu över ett år efter detta så är jag glad över mitt beslut då killen jag varit med inte alls var intresserad av mig eller att skaffa ett barn då han redan hade barn och jag inga barn. Men ni två som är kära och är tillsammans kommer ju klara det och ni har ju varandra :) men jag förstår att det är mycket att tänka på. Jag är säker på att ni kommer fram till rätt beslut :)

 

 

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne