Mammaledig

Hej alla!

Igår jobbade jag min sista dag, 1 månad kvar till bf. Jag jobbar i Danmark och där får man gå 1 månad innan beräknad förlossning, med full lön, och mammadagarna börjar först dras från den dag barnet föds. Är faktiskt lite stolt över mig själv att jag klarade jobba heltid hela vägen, med en tvååring hemma också. Men nu ska jag vila upp mig och bara umgås med dottern denna tiden, och börja boa för lillebror här hemma för det har vi inte gjort. Som tur är har vi det mesta kvar sen dottern. Ni som har barn runt 2 år sen innan, hur har ni gjort med vagn? Har ni köpt syskonvagn eller ståbräda? Jag har intalat mig själv att det räcker med ståbräda, men insåg nu i veckan att en syskonvagn nog ändå är det bästa. 

 

Hur mår ni annars? :-) 

Agnes -2013 och Oliver -2015, det bästa som hänt oss <3
JennyM
2 JennyM
8 år sedan ´

Sv: Mammaledig

Jag är tillgänglig för jobb i tre dagar till. Jag jobbade i fredags men kände att det nog är dags att trappa ner. Jag jobbar som lärarvikarie och även om barnen är underbara så är det stundtals jobbigt också. 

Jag mår fortfarande ganska bra men jag märker av halsbrännan lite mer och eftersom jag har en extremt livlig varelse i magen är det lite sisådär med sömnen. Vi ska köpa vagn, det blir en vanlig men gärna med ståbräda annars har vi allt. Det jag känner att jag måste göra är att packa väskan dock inte med lika mycket som för fem år sedan. Mycket av det som packades ner då åts aldrig under förlossningen, inte så konstigt med tanke på att jag fick akutsnitt. 

Det känns lite overkligt att bebisen snart är här men det ska bli så roligt och säkert lite jobbigt i början innan allt funkar med amning och sömn.

8 år sedan ´

Sv: Mammaledig

När min son föddes var min dotter drygt två år. Vi klarade oss bra med ståbräda.. Jag ska jobba en månad till, inte klokt egentligen men det får väl gå!
minna
5 minna
8 år sedan ´

Sv: Mammaledig

Jag har en son på 2år o tre mån, han kommer inte klara endast ståbräda.. Jag har syskonvagn för att kunna sätta honom i då han trotsar och vi behöver gå till dagis... Stora killen var nästan tre år då lillebror föddes, då gick det med ståbräda, men endast små-promenader. Inte en heldag i stan!

8 år sedan ´

Sv: Mammaledig

Jag jobbar halvtid månaden ut, sjukskriven halvtid och har drygt fem veckor till BF nu. 

Vår son är 2 år och 4 månader ungefär, och vi har köpt syskonvagn  - inte minst för att jag kommer gå till förskolan och lämna storebror (han ska vara där 15 timmar i veckan från i höst) och det kommer vara enklare om han kan Åka i vagnen också, och dessutom gillar han att ta sin middagslur i vagn och det kommer säkert fortsätta vara så ett tag. 

8 år sedan ´

Sv: Mammaledig

Hej hopp! Jag jobbar denna vecka ut sen går jag på ledighet woohooo.

Vi kommer ha 2år och 4 månader mellan våra barn och tänker inte köpa syskonvagn pratat med många och kommit fram till att ståbräda räcker för oss, ska vi göra utflyckter så tar vi med en extra sulky.

Jag har varit magsjuk och sjuk i det mesta känns det som har gått ner 5kg och mått pyton fick ett extra tillväxtuktraljud men lilla bebben mådde bra så nu börjar det kännas härligt igen. 

Härligt att få en full månadslön innan BF lyx ju!!!

Må så gott alla nu är vi nära så nära till vi får bebismyyyys ♥

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne