Viktuppgång

Hej!

Jag har gått upp väldigt mycket i vikt, redan 8 kg och är i vecka 11. Tycker mig inte äta mer än tidigare, men iof har jag varit så otroligt trött dessa veckor så jag har inte klarat av att röra på mig som jag brukar, så det ligger väl där antar jag.

Men jobbigt är det att bara känna sig som en tjockis istället för gravid, liksom.

Någon annan som har liknande problem?

 

10 år sedan ´

Sv: Viktuppgång

Du är verkligen inte ensam om det!! Fick mitt första barn förra året och då rörde jag ändå på mig en massa men gick upp i rasande tämpo, alla trodde jag väntade tvillingar. Har inte gått ner alla dessa kilon och nu väntar jag nr 2 och gått upp några kilon till. Men vad ska man göra? :P äter inte heller annorlunda men man får helt enkelt kämpa med vikten efter barnafödandet.
Förra årets Majmamma till årets Septembermamma :) vi väntar nu syskon åt lilla Jakob!
10 år sedan ´

Sv: Viktuppgång

Jo samma här,,tycker också jag går upp mycket fast jag inte äter mer än vanligt. 

10 år sedan ´

Sv: Viktuppgång

Jag har också gått upp väldigt mycket och är i v 14. Hela första tiden låg jag sjukskriven med illamående, så jag rörde inte alls på mig, plus att jag var tvungen att småäta hela tiden för det var det ändå som hjälpte mot illamåendet. När jag skrev in mig hos bm fick jag nästan en chock. Det som är jobbigt är ju att än så länge är det inte så tydligt att man är gravid. Man känner sig bara knubbig. MEN jag har nog aldrig brytt mig så lite om att jag har gått upp i vikt =) Glädjen över det lilla knytet i magen är så mycket större än ångesten över att gå upp i vikt (jag har under mina yngre år varit väldigt besatt av hur mycke jag väger osv). 

Hjalle
2 Hjalle
10 år sedan ´

v16+5

Jag är i vecka 16+5 nu och har gått upp ett kilo bara. Jag kan ha mina vanliga byxor än, känner bara att dom sitter lite tajtare runt magen än tidigare. Dock är mammabyxor mycket bekvämare, så använder oftst dom ändå. 

10 år sedan ´

Sv: Viktuppgång

Är i vecka 14+5 nu och har inte gått upp så mycket, senaste dagarna känns det nästan som att jag gått ner istälet, men har inte vägt mig på en vecka, så kanske bara är som det känns. Är det normalt att inte ha gått upp mer än 1-2 kg såhär långt, blir nästan lite orolig att det inte växer som det ska? I och för sig har jag ännu inte haft några cravings direkt, förutom på clementiner och vindruvor. Har snarare fått avsmak för allt sött, så kanske är det som gör att överflödet tynar bort :)

10 år sedan ´

Sv: Viktuppgång

Jo Emzan84 de e ju helt normalt att inte gå upp så mycket,,det har ju inte med barnets tillväxt att göra, snarare att man är olika. Både att gå upp och inte är normalt.

Jag samlar på mig en massa vätska i kroppen och så rör jag på mig mindre därav min viktuppgång. v 19 (18+0) nu och har gått upp 7 kg. Jag är dock ej så orolig,,förra gången, födde mitt första barn 2012, så gick jag upp 17 kg. Tolv kg försvann redan vid förlossningen, vätska, moderkaka å bebis:) resten var väl borta helt och hållet efter ett år men jag ansträngde mig heller inte direkt och trivdes ok så som det var:)

10 år sedan ´

Sv: Viktuppgång

Skönt att höra att det kan var olika :) Nu har magen växt lite till så att det syns när jag har lite tajtare kläder i alla fall :) Berättade på jobb för knappt två veckor sen, de flesta tittade och sa typ: "Var gömmer du den?" hehe, men nu gömmer den sig inte så mycket längre, så jag blir nog rund om magen jag med :)

10 år sedan ´

Sv: Viktuppgång

Ta det lugnt, det är inget onormalt. Mycket är olika vätskesamlingar. Försök att röra dig så mycket men så skonsamt som möjligt. Amningen tar det mesta sedan.

9 år sedan ´

Sv: Viktuppgång

Är i vecka 22 (21+2) och har gått upp 3,7 kg. Jag vill försöka hålla mig till max 10 kg just för att jag redan har ett högt bmi och försökte innan jag blev gravid gå ner i vikt. Sen om jag går upp 15 kg så är det så. Men det blir att försöka röra på sig å äta bra :)

Liam född 140925 <3

9 år sedan ´

Sv: Viktuppgång

vecka 33 (32+4) vikten ligger på +7-9 kg, vilket känns bra :)

Liam född 140925 <3

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne