Amningen

Hej:) Hoppas ni och era bebisar mår bra! Tänkte höra hur det går för er med amningen? OM ni ammar vs, jag ammar men har börjat lite smått att varva med ersättning. Det händer att Lilly blir lite bråkig, orolig? när hon ammar. Hon vrider och vänder på sig, rivs med sina små naglar, och typ ålar sig, suger och släpper bröstet om vartannat.. Någon som känner igen sig? Natten funkar bra, men mot morgonen blir det lite jobbigt, både för henne och mig tyvärr, samma mot kvällningen. Någon som har tips, det mottages tacksamt isf, även om jaginte tänkt att helamma så vill jag alla fall kunna göra det, vill ju inte sluta helt. Eller så får det bli som så att jag bara ammar natten!

 image

http://www.blimamma.se/images/graph.php?user=22078

Leolah
5 leolah
10 år sedan ´

Sv: Amningen

Min Teo är oxå sådär ibland... Ibland kan det vara för att han har en rap som inte kommer upp, ibland tror jag det är magknip, o ibland att han kanske inte är så hungrig ändå men ändå vill tutta. Ibland tror jag att det kan vara att de tex har ont i magen, o då vill de ha bröstet för att trösta sig, men då kommer det mer mat o då blir det en ond cirkel... Men som sagt.. Det är ju så med min Teo i alla fall, fast han tar ju inte nappen när han är tuttsugen.. Han ligger ju inte bara vid bröstet när han är hungrig... Tyvärr :p även om det faktiskt går bättre o bättre

10 år sedan ´

Sv: Amningen

Ja, har tänkt att det kan vara magen, hon får ju väldiga knip mellan varven, och skriker sig röd, usch vad man tycker synd om dem då! Nu har hon inte bajsat på några dagar heller, vet inte när man bör bli orolig över det, men har läst att det är vanligt att det kan gå flera dagar imellan ibland. Sen kan det kanske vara att hon är trött också, att hon blir lite extra bråkig då..

 image

http://www.blimamma.se/images/graph.php?user=22078

10 år sedan ´

Sv: Amningen

Ja jag upplever också samma sak medan jag ammar ibland. Men jag har tolkat det som att mjölken inte räcker till just då, eftersom Olivia är van att få ersättning emellan åt. När hon blir sådär "otålig" brukar jag komplettera med lite ersättning och då brukar det ge med sig och hon somnar. Det kan ju också vara så att hon egentligen är trött och att hon behöver ersättningen som är lite "tyngre" i konsistensen än bröstmjölken. Även min lilla tjej lider av magbesvär till och från, har du provat med sempers magdroppar, Hanna? 

Leolah
5 leolah
10 år sedan ´

Sv: Amningen

Fick precis tipset igen att prova minifom. Jag skulle testa det att börja med för den hjälper snabbare än semperdroppar droppar. De har ju inte samma effekt heller, men jag skulle prova minifom först. O även om jag ville skulle jag skippa dricka mjölk till frukosten som jag dricker. 

10 år sedan ´

Sv: Amningen

Jag helammar och upplever oxå detta ibland. Men jag har mest tolkat det som att han ligger fel å inte riktigt får rätt sugtag om bröstet och därför blir otålig å för ivrig när han försöker få tag.

10 år sedan ´

Sv: Amningen

Ger henne sempers magdropar, har även provat minifom men tycker att det varken gör till eller från. Dricker mkt mjölk med, känns som jag blivit mer sugen på det det sista! Men man kanske får tänka på att inte dricka så mkt då. Kan säkert bara vara så att hon är väldigt trött, för ofta när hon har hållt på så så dröjjer det inte länge förrän hon somnar:) Sen kan det ju vara det att mjölken är slut helt enkelt, klart hon blir lite sur då..haha! Nu har hon äntligen bajsat, vilket va skönt, en sak mindre att oroa sig över! Inatt ska jag sova ensam med henne för första gången, då sambon jobbar natt, hoppas det går bra. Och att det inte börjar åska! Ja jag är 32 år och gillar inte åska..haha:P

 image

http://www.blimamma.se/images/graph.php?user=22078

10 år sedan ´

Sv: Amningen

Mm det är svårt att alltid veta vad de lilla liven vill ibland:) man får helt enkelt pröva sig fram. .. Tycker dock att det blir lättare för varje dag, man lär ju känna sitt barn mer och mer och lär sig tolka de olika signalerna bättre:) Olivia är nu sju veckor och tycker att allt känns mycket lättare än för bara några veckor sen. Och jag är också jättesugen på mjölk plötsligt, har aldrig varit det förut:) 

10 år sedan ´

Sv: Amningen

Jag helammar och kan också uppleva det du skriver ibland. Många gången har vår lilla pojke haft en rap eller behövt kräka och sedan lugnat sig, men vissa gånger förstår jag inte honom men det verkar som att han bara vill ligga och mysa med tutten nära men inte i munnen.. Tror det här går lite upp och ner och har fått höra att mjölkproduktionen får en "nystart" vid 3 månaden då det behövs lite mer för att få dem nöjda, kan ju också påverka såklart.. Lycka till! :)

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne