Är du mamma och studerar?

Finns det någon här, ensamstående eller sambo, som har erfarenhet av att och studera efter mammaledigheten?
Det hade vart jätteroligt att höra på era berättelser.

Är det någon som har erfarenhet av hur genomförbart det är som ensamstående, rent energimässigt och ekonomiskt?

Esphe
7 Esphe
10 år sedan ´

Sv: Är du mamma och studerar?

Hej MKMalmo!

Jag har mycket erfarenhet av att plugga och vara ensamstående med litet barn! Jag fick mitt första barn när jag gick i 2:an på gymnasiet (2002) och när mammaledigheten tog slut gick jag mitt tredje år. Därefter pluggade jag upp några ämnen på komvux för att sedan börja plugga på universitet. Jag kan bara säga att det är skitjobbigt! Men det går och framförallt tror jag det är lättare medan barnet är litet. Sonen somnade vid 6 på kvällarna och därefter kunde jag sätta mig att plugga. :)

Den ekonomiska situationen blir ju såklart ansträngd, men ett råd är att försöka spara så mycket du kan av föräldradagarna så du kan ta ut några sådana under sommaren, då får du ju lite ledigt åtminstone. Planering är A och O. Nu hade/har jag ett bra socialt kontaktnät av familj och vänner och det hjälpte mig massor. Hushållskassan drygade jag ut med bostadsbidrag och extrajobb. De helger sonen var hos pappan jobbade jag oftast.

Visst var jag trött under denna period, men det har verkligen gett utdelning!

Så mitt svar är: Ja, det går alldeles utmärkt att plugga med småbarn. Men förbered dig på att vara trött ;)

Du får gärna fråga mig igen om du behöver något råd! Kram och lycka till!

Väntar nr 2 som kom till via IVF nu i september. BF 9 juni :D

10 år sedan ´

Sv: Är du mamma och studerar?

Hej! Tack för ditt svar! Det är så värdefullt att höra på andras erfarenheter. Jag hör av mig om jag behöver något råd fram över :) Kram

9 år sedan ´

Sv: Är du mamma och studerar?

Jag blev gravid under mitt första år på KTH i Stockholm. Tanken var först att jag skulle ta ett år ledigt när våran son föddes och sedan fortsätta där jag hade tagit mitt avbrott. När jag hade varit hemma med honom i nästan ett år kännde vi att det var ohållbart att bo kvar som vi gjorde då vi hade långa restider både jag och min man och ingen släkt som kunde hjälpa till. Vi bestämde oss för att flytta hem till hälsingland där vi båda kommer ifrån. Nu pendlar jag till högskolan i Gävle där jag kunde fortsätta mina studier. Det tar mycket tid att pendla men jag kan läsa på tåget och det är verkligen värt det när vi har ett så stort kontaktnät omkring oss som kan hjälpa till om min man behöver jobba sent eller så. Nu börjar mina studier att närma sej slutet och vi har äntligen ett syskon på gång.

En efterlängtad lillebror eller lillasyster beräknas komma den 31 oktober. 

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne