BB-väskan

Åh jag blir alldeles förvirrad över allt man ska ha med sig till förlossningen. Har skrivit 1000 listor hit och dit känns det som: "saker som ska inhandlas", "till bebisen" "till mig", "till sambon", "sista-minutenpackning" (typ hygienarticklar). Gör jag de alldeles för krångligt för mej (skulle tro de..)?? Och vad har ni med er för matsäck till den som ska vara med vid förlossningen? Måste ju vara nått som håller sej, nåt man kan ha klart som bara är å ta med när de är dags. Det enda som är klart är det till bebisen. Det är ju inget man använder nu, bara å packa ner.
Lite hjälp och råd skulle vara guld värt! =)

jvsm
5 jvsm
11 år sedan ´

Sv: BB-väskan

Jag hade ett ombyte med mjukisbyxor och linne - som jag aldrig använde, hygienartiklar, bebiskläder (pyjamas och två ombyten), TNS-apparaten, stödstrumpor, några extra par trosor (ifall jag inte hade använt nättrosorna), mobilladdare och kamera. Allt utom kameran var packat långt innan. (köpte nya tandborstar ex). Maken tog med sig mjukisbyxor och tofflor i sin egen ryggsäck och så hade vi med oss en liten kylväska med dricka, och en macka till maken. Drickan gick åt, svettades och drack mycket under förlossningen, men eftersom min fl inte varande mer än 5h (från vattenavgång tills bebis var ute) så åt jag inget förrän vi fick in brickan efteråt. :-) 

-- Efter drygt åtta år, och både MA och MF, tittade vårt mirakel ut den 13 maj 2013  :-) 

11 år sedan ´

Sv: BB-väskan

Jag har packat allt jag tror vi behöver. troligtvis för mycket :p men en gemmensam väska till mig och sambon och knyttets saker i skötväskan. Vi kommer inte behöva ha med oss något att dricka/äta då de finns att köpa på fl på mitt sjukhus (fick den infon på föräldragruppen). Sen så är det dagtid kan sambon alltid springa iväg till pressbyron som oxå finns på sjulhuaet om vi vill ha något extra. Men jag har packat allt utom mobilen, tofflor en/två filtar till bebis och våra plånböcker. Tanborstar och tandkräm har jag köpt nya. Borste har jag en liten i väskan och sen schampoo och duschkräm har jag småflaskor av. Laddare till mobilen har jag packat ner reservladdaren. Så det som blir akutpakning är sambons kamera och de andra viktiga sakerna spm vi inte redan packat.
Har en son son född 130626 15:39. Är gravid med andra barnet
11 år sedan ´

Sv: BB-väskan

När vi fick dottern hade vi med oss packning för två veckor ha ha. Nu har vi packat betydligt mindre :) Kläder till sonen (strl 50+56, ett par byten), en filt, babyskydd med aeromoovdyna. 2 par mjukisbyxor till mig, 2 amningslinnen, undekläder. Sen har vi en necessär packad med hygienartiklar, som vi packar ner när vi åker in. Dator, ipad kamera och alla olika laddare packar vi också ner först när vi åker in. Vi har fäst en lista på väskan med saker som ska ner :) 

11 år sedan ´

Sv: BB-väskan

Ja de är ju de att man kommer packa alldeles för mycket! Sen har jag varit ganska snål me att köpa gravidkläder så har svårt att packa ner alltför mycket av de nu, typ bekväma underkläder och mjukisar, som man gärna använder nu. Vet ju inte hur mycket av de gamla man kommer i sen =)

11 år sedan ´

Mina 2bb väskor

Med första dottern va de min mamma som gnälld att ja måsta börja packa min B väska va då i v.38+någo hon föddes i v.39+6 trodd ja sku gå över tiden därför hadd ja ingen bråska men hadd k den typ som ni andra skriver.. Men våran beibi däremot som äär 4mån idag.. Hadd ju då igen it lärt mej att packa i tid så vattne börja sippra i v.36+5 o måata fort in till BB då hon lå åt fel håll så med henne hsde ja ju inget packat när ja hamna in åt beibin va allt klart så det tog ja resten blev tyvärr hemma.. Mannen hämtade.de senare åt mej :-) Packa i good tid o tänk noga efter missade de själv när ja skulle in :)
11 år sedan ´

Sv: BB-väskan

Jag kommer ta med mig min väska om jag åker iväg i fortsättningen. Typ till bm eller så. För man vet ju inte. Bm kanske tycker jag behöver in till fl på en kontroll och sen blir en kvar där. Eller så är man hos någon släckting och så startar det, är det närmre till sjukhuset från min släkting o sambon är med så stannar jag där tills jag åker in till fl. Så alltid bra att ha den färdigpackad och att man har med sig de sista sakerna oxå. ifall att. Nu när de börjar närma sig.
Har en son son född 130626 15:39. Är gravid med andra barnet
Lin84
3 Lin84
11 år sedan ´

Sv: BB-väskan

Kanske inget som man packar i BBväskan men ett tips till er som har synfel och använder linser: ha linser och inte glasögon på er när ni åker in till förlossningen. Var min syster som tipsade mig om detta, för hon åkte in med glasögon och fick föda halvblind för glasögonen var ivägen så dom tog dom av henne och hon såg inte ett skvatt. Så i med linserna innan ni åker in ;)
11 år sedan ´

Sv: BB-väskan

Jag håller med dig h-therese.. Alla listor och försök till att packa har blivit så enormt jobbigt.. Vad ska man ha med och inte, hur mycket behöver man, hur stor väska, osv.. Det slutade med att jag tog en mindre trolley för att slippa bära när det väl är dags och där finns allt till alla tre, kändes som att det underlättar att bara ha en väska att ha koll på när det väl är dags..

Jag packade ner bekväma kläder till mig (ja även till sambon), hygienartiklar (till alla tre) och babykläder. Har skrivit en "sista-minuten"-lista som ligger med pärmen tillsammans med mina papper ovanpå väskan för att sambon ska kunna hjälpa till om det behövs i stundens hetta..

Jag oroar mig fortfarande för att inte ha fått med mig tillräckligt eller tagit med för mycket, missat något osv.. Men skulle det vara något som fattas kan sambon antingen kila iväg efteråt och handla/hämta hemifrån, så tror det löser sig!

Lycka till med packningen! :D

Äntligen är allas saker nerpackade och det återstår endast sådan som man inte kan packa ner innan som plånbok, telefon, kamera, laddare till både kamera och telefoner osv..

11 år sedan ´

Sv: BB-väskan

Lin84, va skönt att du skriver så om linserna!! Jag använder ALLTID linser, äger inte ens ett par glasögon för jag vantrivs i dom. Har funderat mycket på hur det kommer att funka då det kan bli en utdragen förlossning. Använder endagarslinser och har packat ner en drös för att kunna byta å vila ögonen emellanåt osv. =)

Akilles, skönt att du har din väska packad! Jag tänkte försöka mej på ett nytt försök idag med att packa. Få se om jag får ner något mer =) De där me att lägga en sistaminutenlista på väskan kan nog vara bra! Ska upplysa min sambo om detta så han vet vad som gäller ;)

zaga
2 zaga
11 år sedan ´

Sv: BB-väskan

Jag har länge tänkt packa den där väskan, men sim flera skriver så är det svårt. Men imorgon måste jag. Har börjat få kraftigare sammandragningar och tänkte börja promenera imorgon och se vad som händer :-) Har en packlista från vårt BB som jag tänkte följa och sen lägga ner lite som jag vet att jag vill ha med mig. Lycka till alla!
Bebisverkstad igång sedan mars 2016. Har en underbar son född 2013!
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne