Lin84
3 Lin84

Förlossningsbrev

Hej på er!
Är det några fler som börjat fundera på hur ni vill ha er förlossning och börjat med ett förlossningsbrev? Jag är i v31 och tänker mycket på vad jag vill ha/inte ha under förlossningen när det gäller det medicinska. 
Ni som har fött förut och skrivit förlossningsbrev - fick ni någon uppfattning om hur mycket de hinner sätta sig in i det man skrivit (alla förlossningar går ju olika snabbt men jag tänker att det varierar hur mycket de läser brevet).
Är det några fler som ställer sig frågande till värkstimulerande, oxytocinspruta och k-vitamin? Ju mer jag läser desto mer undrar jag om jag vill ha allt detta. 


Annars så plöjer jag domunetäravsnitt av En unge i minuten och storbölar av fasa och längtan :) Blir lite som en mental träning på det som komma skall (även om ingen förlossning är den andra lik!).

11 år sedan ´

Sv: Förlossningsbrev

Har oxå börjat fundera, men de brukar oftast stanna där. Har verkligen ingen aning om vad jag vill och inte vill med förlossningen. Man har ju ingen aning om hur man reagerar på smärtan och allt därtill. Så jag tar oxå gärna emot lite förslag på vad som är bra att tänka på! =)

zaga
2 zaga
11 år sedan ´

Sv: Förlossningsbrev

Jag kommer skriva ett förlossningsbrev. Det kommer mest innehålla mina tankar inför förlossningen eftersom jag är så rädd. Ska till norea (aurora) på onsdag. Återkommer efter det :-)
Bebisverkstad igång sedan mars 2016. Har en underbar son född 2013!
11 år sedan ´

Sv: Förlossningsbrev

Jag funderar jättemycket kring förlossningen och förlossningsbrevet.

Då jag har extrem förlossningsskräck så går jag på auroramottagning och får prata med en specialistbarnmorska, vilket faktiskt har hjälpt mig otroligt mycket..

Så jag kommer tillsammans med henne att skriva ett förlossningsbrev på vårt sista möte nästa vecka :) Det känns bra att få hjälp med det, för barnmorskan kan hjälpa mig att formulera och få med det viktigaste i mitt brev :)

zaga
2 zaga
11 år sedan ´

Sv: Förlossningsbrev

Jag har påbörjat mitt förlossningsbrev. Tänkte ha det klart till fredag nästa vecka då jag ska träffa min BM igen. Kvinnan jag träffade på Norea (aurora) var underbar. Lyssnade och pratade och berättade om vart annat. Jag kände att jag verkligen blev tagen på allvar, vilket var väldigt skönt. Vet även att jag kommer få ha henne om hon jobbar när jag ligger inne.

I mitt brev kommer jag fokusera på att berätta om min rädsla/oro, vad det är som gör mig orolig samt lite om smärtlindring. Jag kommer även att skriva om min nålskräck eftersom hon jag pratade med sade att om allting går som det ska så behöver inte nålen sättas förrens i slutet av den aktiva fasen, alt i komb. med EDA (vilket är min sista utväg).

Vad är det för sprutor man får med oxytocin och k-vitamin? Är det alla som får eller bara vissa? Jag vet att jag kommer få en spruta, men den är för att jag inte ska börja bilda eventuella antikroppar mot mitt barns blod som kan ge problem vid en eventuell nästa graviditet.

Bebisverkstad igång sedan mars 2016. Har en underbar son född 2013!
jvsm
5 jvsm
11 år sedan ´

Sv: Förlossningsbrev

Inte junimamma utan har just fött majbarn istället. Jag och min man skrev förlossningsplan/brev redan i januari (v23 typ). Skrev ned kortfattat och uppspaltat våra önskemål, våra orosmoment och saker vi absolut inte ville ha/skulle ske om det kunde undvikas. (Ex klipp, sugklocka, värkstimulerande och tång). 
Sedan gick vi igenom denna med min bm (som också var den vi hade med på vår förlossning). Hon antecknade dock också det viktigaste i journalen så annan personal kunde läsa också. 
Vi hade skrivit att vi kunde tänka oss sprutan för att få livmodern att dra ihop sig efteråt. Har gjort skrapning tidigare och fick då den sprutan och det gjorde att jag blödde mycket kortvarigt och fick igång kroppen snabbt. När jag hade missfall blödde jag istället mycket länge. Fick sprutan nu efter min förlossning och magen har dragit ihop sig riktigt snabbt, tappade fem kilo på två dagar och en hel storlek i byxor. Blöder såklart fortfarande hela tiden men inte rikligt, redan dag två kunde jag ha vanliga bindor utan att det läckt utanför. 
K-vitaminet får bebisen. Jag ifrågasatte inte det öht, är för deras hälsas skull. 
Jag hade också skrivit en punkt "om det blir långdragen förlossning", att jag då kunde ex byta smärtlindring och gärna fick något att sova på, om möjligt. 
Nu tog min förlossning fem timmar från start till mål, och jag hade ingen annan lindring utom lite TNS vid svanskotan under krystarbetet (låg på sidan och födde). Fungerade bra för mig. 
På doktorns order satte de dock in värkstimulerande redan halvtimme efter vattenavgång för doktorn trodde inte att jag skulle få värkar snabbt, vilket tyvärr gjorde att jag hade pinvårkar i 1-2 timmar och mer eller mindre gallskrek, när droppet kopplats bort och kroppen lugnat sig kunde jag lägga mig ned och andas och ha det bra, så jag rekommenderar verkligen INTE droppet om det inte är ett måste för att få ut bebisen snabbt!
Kan också rekommendera att du skriver något om att du önskar att de håller därnere (skyddar/lindrar sprickor, ) och att om det brister lite - använda varma blöta handdukar i krystskedet, lindrar svedan. 
Jag hade ocksǻ skrivit i mitt brev att jag inte önskar övrig personal i rummet, inget onödigt tittande eller petande på mig, tycker det var lättare att slappna av med så lite störningar som möjligt. Kunde istället ligga där och känna när värkarna kom, lyssnade på bebisens hjärtslag (bm satte elektrod på hans huvud) och bara andades helt enkelt. (Jag var tidigare livrädd för att föda men ska ärligt säga att jag är snopen över hur bra det faktiskt gick!)

-- Efter drygt åtta år, och både MA och MF, tittade vårt mirakel ut den 13 maj 2013  :-) 

11 år sedan ´

Sv: Förlossningsbrev

Jag har skrivit klart mitt förlossningsbrev =) Tyckte att det blev bra. Min bm skrev inte så mycket i förlossningsplanen när vi gick igenom vad som skulle skrivas där bara för att jag skrivit ett förlossningsbrev. 

Har en son son född 130626 15:39. Är gravid med andra barnet
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne