Negativt svar på KUB:(

Så va den stora dagen här! Tog ganska lång tid att kunna mäta allt för bebis ville inte ligga rätt. Tyvärr så visade svaren 1:175. Så vi erbjöds fostervattensprov. Fick en tid i början av januari . Känns jät.te jobbigt nu:-(. Hade det varit över 200 hade det inte gått vidare . Men nu är det som det är,Så va den stora dagen här! Tog ganska lång tid att kunna mäta allt för bebis ville inte ligga rätt. Tyvärr så visade svaren 1:175. Så vi erbjöds fostervattensprov. Fick en tid i början av januari . Känns jät.te jobbigt nu:-(. Hade det varit över 200 hade det inte gått vidare . Men nu är det som det är, va hade ni gjort ? Chansen för missfall ligger på en procent av hundra . Så egentligen är risken större att det går fel. Men jag vill verkligen inte ha ett barn med Down syndrom VA HADE NI GJORT?? Chansen för missfall ligger på en procent av hundra . Så egentligen är risken större att det går fel. Men jag vill verkligen inte ha ett barn med Down syndrom

 image

http://www.blimamma.se/images/graph.php?user=22078

Lin84
3 Lin84
9 år sedan ´

Sv: Negativt svar på KUB:(

Oj vad svårt och tungt besked... Förstår att det känns jobbigt...
Jag vet faktiskt inte vad jag/vi hade gjort i samma situation. Testet är ju inga konkreta svar och allt kan ju lika gärna vara "normalt" med bebisen.
Jag tror att det bästa är att tänka igenom, prata och vända och vrida på hur ni vill göra, och även prata med barnmorskan... Önskar at det fanns något rätt eller fe svar i det här eller goda råd.. Men tyvärr inte...

tove88
5 tove88
9 år sedan ´

Sv: Negativt svar på KUB:(

Frågan är om det hjälper dig att veta vad vi hade gjort. Jag hade behållt barnet. Vi funderade länge på om vi skulle göra KUB-testet men avstod från det då vi visste att vi ändå aldrig skulle kunna ta bort ett barn med BARA Downs syndrom (förstå mig rätt). Vår åsikt var att Downs syndrom inte var skäl nog (för oss, jag vill poängtera att detta var en synpunkt baserad på VÅR situation) att ta bort vårt barn. Sedan har jag full förståelse för folk som känner att de inte skulle orka med, eller att de av andra anledningar vill ha ett fullt "friskt" barn. Jag tycker att ni ska sätta er ned och ta en lång funderare. 1:175 tycker jag lät bra ändå, men sedan vet jag inte vad svaren brukar vara =) Lycka till hur ni än väljer att göra!

Den 10 januari 2013 föddes världens finaste lilla Lowa! Mammas och pappas skatt!
Leolah
5 leolah
9 år sedan ´

Sv: Negativt svar på KUB:(

Jag funderade oxå mycket hur vu skulle göra om vi fick ett besked som er. Men om ni nu är så himla säkra på att ni inte vill eller kan ha ett barn med ds, skulle jag ha gått vidare med fostervattensprov. Kub är ju ett test med sannolikhet. Nu vet jag inte hur pass exakt ett fostervattensprov är? Jag tänker bara att eftersom er vilja ang ds är så stark kanske ni skulle gå vidare med det andra testet? Visar det testet ett bättre resultat kanske ni får er en ny tankeställare?! Jag vet inte? Vad känner du själv helt spontant? Vad var din första tanke/känsla? Kanske ska ni prata med en kurator eller BM om ni har svårt att ta ett beslut?
9 år sedan ´

Sv: Negativt svar på KUB:(

Vi funderade mkt på det innan och hade vi fått ett sådant besked så hade vi valt att göra fostervattenprov.
9 år sedan ´

Sv: Negativt svar på KUB:(

Tungt besked, men 1: 175 är ju också stor chans att det inte är något fel. Själv fick jag en risk 1: 9 plus att det var enäggstvillingar och då är det nåda dom dom bär på syndromet. Vi valde att ta bort innan vi gjorde prov, ville inte vänta ett par veckor för att göra prov och sedan vänta på svar. Då hade jag varit i v16-17, vi tänkte som så att risken var så stor så vi tig bort dom utan att veta, men för oss så hade de diagnosen. Har alltid varit emot abort men när man står där själv är det så svårt. Hade varit skillnad om det bara var ett foster. Tänker på dig, men du måste göra vad din känns rätt för dig!!! Strunta i vad andra tänker och säger. De är alltid lätt att ha en åsikt när man står bredvid. Men tänk verkligen igenom ditt val. Styrkekram
9 år sedan ´

Sv: Negativt svar på KUB:(

Sen är det risker med fostervattenprov, missfallsrisk ökar. Visst down är väl det handikappet man väljer om man måste välja. Sen finns det olika grader av handikappet. Oftast har det ett tilläggshandikapp såsom hjärtfel, epilepsi m.m sen är de alltid barn, blir aldrig vuxna. Många klarar sig själv och kan flytta hemifrån och jobba på dagverksamhet men det blir så mycket mer jobb. Jobbar med barn med funktionshinder så jag vet. Men alla tänker vi olika. Ibland undrar jag för vems skull man skaffar barnet om man får reda på att det är gravt utvecklingsstört.
9 år sedan ´

Sv: Negativt svar på KUB:(

Oj blev lite dubbelt inlägg såg jag nu:P Tekniskt snille, lr inte;) Tack för era tankar! Jag menar ju inte att jag baserar mitt beslut genom er, men det kan ändå vara skönt att veta hur andra tänker, man känner sig rätt ensam i det här... Min första tanke var ju att självklart ska vi ta ett FVP, vet ju att det finns risker med detta också, men jag vill veta! Där ser dom direkt om det finns kromosomavvikelser. Jobbar också med förståndshandikappade, därav barn/vuxna med DS. Många är ju jättegoa ungar, men jag ser också hur det tär på många familjer att alltid ha ett litet barn! Man slutar ju aldrig att vara mamma menar jag. Har dessutom en syssling som har DS, så därav kanske min oro är ännu lite större. Tänker att det är min ålder 32 som ställde till med allt, men har ju förstått att yngre också får det, men dom kollar ju aldrig upp det för dom är ju unga! Min mammas väninnas dotter var 22 när hon fick en pojke med DS. Min sambo säger att det är mitt slutgiltliga beslut och han stöttar hur jag än väljer. Har aldrig läst, eller hört om någon som fått missfall vid ett FVP.. Så jag är 99%säker på att jag ska göra det, väntan kommer att bli olidlig. 3e januari fick vi tiden. Ja man har lite svårt att glädjas just nu över den nu synliga bulan

 image

http://www.blimamma.se/images/graph.php?user=22078

9 år sedan ´

Sv: Negativt svar på KUB:(

Jag vill bara tillägga att kan man inte ta ett moderkaksprov, då behöver man ju inte vänta så länge som med fvp, det hade jag gått vidare med vid "dåligt" kub. Dock är det också så att oavsett moderkaksprov eller fvp så vill jag upplysa om att de kollar bara de tre tror jag det är, vanligaste kromosomavvikelser. Min dotter har en som de inte testar för, finns tyvärr mängder allvarliga kromosomavvikelser har jag nu fått kunskap om som man inte testar för. Så fvp är ingen garanti heller. Fy svåra val. Lycka till i allafall!
Carpe Diem!
9 år sedan ´

Sv: Negativt svar på KUB:(

Så ledsen för er skull hannah80, verkligen svårt att hantera. Så här har vi diskuterat... Vi ska göra KUB-test nästa vecka och visar det under 1:200 så går vi vidare med antingen moderkaksprov eller fostervattenprov trots riskerna. Skulle det visa sig att bebisen har DS (och kanske till och med många andra otäcka sjuktillstånd) så har vi valt att avbryta. Nu vet vi åtminstone att vi KAN bli gravida. Fundera noga igenom er situation, ni kommer att ta rätt beslut hur ni än gör, för i det här läget finns inget rätt eller fel. Styrkekram till er och alla andra i samma situation.
9 år sedan ´

Sv: Negativt svar på KUB:(

Vill bara önska er lycka till med vad ni än väljer, och tänk på att det enligt uppskattningen är 174 chanser av 175 att allt är precis som det ska. Kram!
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne