nossan
1 nossan

försöker bli gravid vid 38 års ålder

Tänkte kolla runt lite om det är fler som försöker bli gravida runt min ålder? Jag och min man har redan barn sen tidigare, jag har 1 son från tidigare förhållande och min man 2 söner, nu har vi börjat prata om att försöka få ett gemensamt barn och försökt i ca 6 månader. Utan resultat. Finns det fler som är lite äldre och försöker bli med barn?
10 år sedan ´

Sv: försöker bli gravid vid 38 års ålder

Hej nossan!

Ja du är inte ensam. Jag och min man är båda 40 år och försöker bli med vår första barn :) Vi har försökt sen i juni, vi fick ett missfall 25 juli i vecka 6 så vi vet att det fungerar iaf men det känns som att tiden bara går o inget händer... ska hålla tummarna för er att det händer snart! 

10 år sedan ´

Sv: försöker bli gravid vid 38 års ålder

Jag är 37 och gravid i v 36, men det jag ville säga är att jag och min exman kämpade med att bli gravid med vår yngsta i 1 1/2 år hormoner ältester osv, sen lämnade han mig, jag tog tag i mitt liv, började röra på mig, äta bättre gå ner i vikt, träffade en annan och vips blev jag gravid på andra ligget! ( dock med fel karl! Är nu ensamstående å ska ha barn på mån) men det jag ville komma till var att det kan behövas en liten ändring, några- kg för att det ska gå lättare ( om man har några + kg vill säga:-) kan räcka med5% viktminskning så ökar chanserna mycket!! sa en läkare till mig!jag håller tummarna för er!! Lycka till
10 år sedan ´

Sv: försöker bli gravid vid 38 års ålder

Är själv 37 och har ett barn på snart 3 och 4 graviditeter som ej gått vägen. Gör ett sista försök för att få ett syskon. Men klart man är nojjig över åldern och alla risker som kan bli och chanser minskar med åldern. Men det ska gå vägen för oss alla ;) de säger ju att är man över 35 och har försökt att bli gravid i 6 månader så skall man ta kontakt med gyn, kan få någon hjälp. Annars måste man ju försökt i 1 år innan man får hjälp. Men eftersom vi är lite äldre så har vi inte många år på oss tyvärr. Lycka till allihopa och hoppas ni plussar snart
Mea
2 Mea
10 år sedan ´

Sv: försöker bli gravid vid 38 års ålder

Jag är 38 och gravid, så just nu försöker jag inte. Men jag kan ju alltid visa på att det går :-). Två MA tidigare i år, och gravid på i snitt vart tredje försök, så även om fertiliteten sjunker med åldern behöver den inte alltid vara dålig.

Önskar er ett plus inom kort!

10 år sedan ´

Sv: försöker bli gravid vid 38 års ålder

Är 37 år fick mitt första barn förra måndagen.tog oss ca 1 år att bli spontan gravida. När ( för det har vi redan bestämt att vi vill) vi skall försöka få nr 2 skall vi nog inte vänta med att söka hjälp.men det är ju kul att veta att det funkar..,
vojsan
4 vojsan
10 år sedan ´

Sv: försöker bli gravid vid 38 års ålder

Jag är 38 år o har en grav arb tidigare (15 år sen) har alltid tänkt att jag har svårt att bli gravid så när vi bestämde oss för att börja planerade vi att det skulle ta ett tag. Jag blev grav efter två mens. Vi hade sex varannan dag för att öka chanserna o det gav resultat...så keep fighting
10 år sedan ´

Sv: försöker bli gravid vid 38 års ålder

Jag är nu 41. Träffade min sambo vid 38 och det dröjde ett tag innan vi kände oss redo att skaffa barn. Det var också så att jag var tvungen att sluta med p-piller efter som jag inte mådde bra av dem.

Jag slutade äta p-piller strax före min 40 årsdag och blev gravid strax efter min 41 årsdag, det tog 14 månader för oss innan jag blev spontat gravid. Har inte använt några äggtester eller liknade men haft ganska bra koll på när det varit möjligt att bli gravis.

Tyvärr slutade denna graviditet i ett sent missfall i vecka 16+4, detta upptäcktes vid RUL två vekor senare. Skedde i augusti 2012.

Försöker nu bli gravid igen och hoppas och håller tummarna för att förra gången inte var min/vår sista chans.

nossan
1 nossan
10 år sedan ´

Sv: försöker bli gravid vid 38 års ålder

Härligt att se att det är fler än vi som närmar oss 40 eller redan passerat :-) började nästan känna mig ensam att i denna ålder försöka på nytt att få till ett litet underverk. Ska ha min mens om ca 4 dagar men hoppas givetvis på att den uteblir . Håller både tummar och tår och försöka att inte bli så besviken om den kommer, just den biten tycker jag är jobbigt just nu , att man blir så besviken och ledsen varje gång. Kul att ni svarade och lycka till alla icke gravida och alla gravida :-)
10 år sedan ´

Sv: försöker bli gravid vid 38 års ålder

Jag träffade min man sent i livet så första barnet kom när jag var 40 och nu är jag 43 o gravid i vecka 30 med barn nummer 2 :) Ge aldrig upp...det är inte försent ;) Kram o lycka till.
10 år sedan ´

Sv: försöker bli gravid vid 38 års ålder

Jag är 36 och gravid för första gången och i vecka 9+5. Hoppas på att allt går som det ska såklart. Jag tog ut min P-stav våren 2011 men vi började inte föröka bli gravida helhjärtat förrän i sommras. Gick på fjärde försöket! Lite chockad då jag ställt in mig på minst 1 år! Kanske hjälpte just den tanken mig att slappna av? Stort lycka till, kramis
Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne