Förvirrad och orolig över vilken vecka jag är i?!

Enligt mina beräkningar samt alla gravidsidors tabeller är jag gravid i v 11 (10+3). Jag har en menscykel på 26-30 dagar (förut 28 men efter förra graviditeten för 3 år sedan blev den lite oregelbunden). Min senaste mens första dag var 17 juli, jag gjorde ÄL-test 28/7 som visade positivt och vi låg med varann den dagen och 30/7. Idag var jag till läkaren (bor utomlands) och på ultraljudet sa han att allt tydde på att jag var i v 12 (11+3). Han mätte flera gånger och sa att han var säker. 
Vad jag vet har jag räknat helt rätt på mensdatum och dagar vi hade sex, vi hade det inte innan på ett tag heller. Hur kan det skilja 1 v på beräkningarna och vad ska jag gå på? Är det något fel på barnet?
Är jag i vecka 11 eller 12?

11 år sedan ´

Sv: Förvirrad och orolig över vilken vecka jag är i?!

Under första halvan av graviditet så växer alla bebisar väldigt lika och det är så läkarna kan säga mer exakt vilken vecka man är i (om jag förstått det hela rätt vill säga). Datumet kan ändras nästa gång du går på ultraljud med så tror du kan lita på din läkare. På mitt första så sa blev jag flyttad från 11 jan till den 8 jan och på RUL sa dom att dom inte gör nån ny beräkning för han ev gått en dag eller 2 längre och att bebisen kommer ändå när den är redo.
11 år sedan ´

Sv: Förvirrad och orolig över vilken vecka jag är i?!

Det kan ta flera dagar innan ägget blir befruktat så det behöver inte ske vid själva sexet :) Spermierna kan leva mellan 3-7 dagar, visar testet när man har ägglossning eller strax innan? Bara där kan det skilja ett par dagar annars! :) Jag har öven för mig att det kan ta olika lång tid för det befruktade ägget att vandra ner till livmodern och börja med celldelningen. 

11 år sedan ´

Sv: Förvirrad och orolig över vilken vecka jag är i?!

Jag har oxå sista mensens första dag den 17juli =) Jag va i v.8+6 förra måndagen enligt läkaren... Så nu e jag i 9+6 idag vad jag har förstått

=)

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne