Narnia
0 narnia

Gravid och jobba

Är bara i vecka 6 ännu, men märker redan att jobbet blivit jobbigare. Både för att det är tidiga mornar och långt att köra och för att jag är så trött och mitt tålamod sviker mig runt lunchtid. Arbetar med tonåringar så det är sällan tyst och lungt. Nu under helgen har mitt illamående satt fart med besked. Finns det någon som kan ge mig tips och förslag på hur man tar sig igenom en arbetsdag???

15 år sedan ´

hej

hej..

kan känna olite samm sak...jobbar som pers.ass. och har 4,8mil enkel resa till jobbet...och hon jga jobbar med är psykiskt sjuk och rullstolsburen vilket innebär lyft samt att hon kan bli aggressiv och slåss...

det jag har gjort ochsagt hemma vilket min kille förstår är att är jag trött måste man få vila..inte känna pressen för ingen dammsuger...du får be din kille ställa upp pådig så du kan vila dig när du kommer hem....

om bilresan....har du något du gillar att lyssna på...bok eller "prat" radio eller nåt så blir inte resan så jobbig =)

hoppas du hittar ditt sätt =)

http://jimmylotta.blogspot.se/

jessan
0 jessan
15 år sedan ´

Sv:

Å vad jag förstår din trötthet. Mina första veckor var katastofala och under stor press då jag jobbar som chef på ett bolag, min räddning var att jag kunde ta med mig jobbet hem till sängen och svara på de viktigaste mailen, potionera ut det jag inte klarade av samt släcka bränder, mellan allt detta var det ett himla spring till toaletten och en massa sömn.

Min sambo var/är fantastisk som han jobbar ännu mer en jag men ändå såg till att jag fick frukost på sängen ochvid krisiga tillfällen kom hem med lunch ( han driver egna bolag och har därför turen att styra sin tid själv även fast hansjälvklart var tvungen att jobba igen det, senare.) Han ordnade med mat och även anlitade en städerska som kommer en gång i veckan, detta kan jag verkligen rekomendera att lägga pengar på kostar ca 300 kr/h ( sedan kan du även göra avdrag för hushållsnära tjänst) guld värt under en trött och känslig period då man anklagar sig själv att inte orka.

Köp även Bluesaft och drick dagligen, bra för blodvärdet.

Jag trodde att jag aldrig mer skulle bli normal och undrade många gånger vad jag gett mig in på. Sedan över en natt vaknade jag och hade dunderstyrka i några veckor, jobbade på som tusan i några veckor och tog sedan ut två veckors semester ( hade inte haft semester på ett år) rekomenderar även det varmt om du har möjlighten.

Nu har jag tyvärr kommit in i en riktig trötthetsperiod igen och undrar varför, men hoppet och vetskapen om att det går över ( hoppas jag) hjälper.

Jag hoppas detsamma gäller för dig och att du snart finner din dunderstyrka..

Har själv jobat med ungdomar och antar att du är styrd att oftast börja tidigt sam ta raster enligt schema. Detta kan vara ganska svårt när man är gravid då man helst vill sova nu när man blir trött. Kan du ta ut semester under denna period gör det och lägg din tid på mys. Du kan även förklara läget för din chef att för att du ska orka vara en bra pedagog ledare så måste du hinna villa upp dig och att få ledigt tex varje fredag under en fyra veckors period tills den värsta tröttheten har lagt sig. Du kan även prata med din läkare, att jobba med undomar är ett krävande och viktigt jobb är du riktigt trött att det går ut över din arbetsituation borde de kunna hjälpa dig med en viss tids sjukskrivning tex att du går ner till 75 %..

 

Lycka till

// J

15 år sedan ´

Sv:

Hej,

de veckorna sov jag ca 12 timmar per dygn, inte så roligt eller så socialt, men det var inte som att jag hade något val sas.... ;) Så, sov så mycket du kan och försök att äta nyttigt så att du får bra energi. För att ge lite hopp, min värsta trötthet gick över runt vecka 10 och nu behöver jag "bara" sova runt 9 timmar :) Vet inte din arbetssituation, men om det är möjligt kan det vara skönt att bara gå ett varv runt huset för att få luft, tystnad och lite andrum. Lite som en rökpaus kanske...

Jolie
0 jolie
15 år sedan ´

Sv:

Under dom första veckorna känner man av trötthet och illamående, men förhoppningsvis så minskar det och du kommer komma på fötterna igen.. Jag hade det också jobbigt ibörjan och det ända jag ville göra var att sova.. Men drick mycket vatten och ät mycket frukt det hjälpte lite för mej.. Jag är i v 33 nu och blev sjukskriven v 30 pga ryggbesvär och det kan man inte kämpa emot. Lycka till nu, kramar..

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne