Dålig tillförlit till BM -sent UL

Jag och min sambo väntar vårt första barn. Är  nu i 10e veckan o redan rund om magen :)

Känner mig lite avundsjuk alla er som får tidigt ultraljud... Själv har jag inte tid förns v 18... :( tycker detta är väldigt konstigt,. Då jag ifrågasatte BM så sa hon att det är pga att inte förns då är fostret tillräckligt utvecklat för att man ska se att allt står rätt till. Känner att mitt förtroende för denna BM är väldigt lågt, då jag vet att man kan se det välmående fostret långt innan. Dessutom så menade hon att tunga lyft o att göra rent kattlådan är ingen fara, o att man i stort sett behöver äta avföringen för att få toxoplasmos. När jag frågade om varmrökt fisk sa hon att det var inga problem, att allt upphettat gick bra, som tur var kollade jag livsmedelsverkets sida, o mycket riktigt ska man EJ ärta rökt fisk... Var där förra veckan o får alltså vänta 10 veckor på nästa möte! Känner mig lite försummad... Hittills (2 besök) så har inte ens graviditeten blivit bekräftad av gravtest! Jag vet ju att jag är gravid, men detta är ju något som bara ska göras av BM. Jag har heller inte fått nån gyn/läkarundersökning... Men men, får väl helt enkelt försöka känna att allt är som det ska utan att se vår lilla än på ett tag... Kram o lycka till alla ni andra! God Jul ;)

15 år sedan ´

Sv:

Hej!

Först och främst så tycker jag att ni skall byta bm om ni inte är nöjda med henne. Det gjorde vi och vi har en helt underbar dam idag. Det är en såpass viktig grej och man skall känna sig trygg med henne!

Jag håller nog med henne om kattlådan. Det är väldigt överdrivet och finns knappt några kända fall i Sverige där någon fått Toxoplasmos av katt. Har själv katt och det är jag som byter i lådan. Jag har då på mig plasthandskar och tvättar självklart av händerna ordentligt. Gör hellre det själv annars skulle jag tjata på min sambo jämt....har du tvättat händerna...

Det finns så mkt. råd och rön så man får ta det med en nypa salt. Det som känns rimligt och rätt för en själv helt enkelt.

Jag har också tyckt att det är lite få besök man gör hos bm, inte heller jag har fått göra ngn. läkarundersökning. Men det brukar tydligen vara så så länge allt är ok. Är det en riskgraviditet så får man gå på fler kontroller.

Vi är nu inne i v. 27 och vårt första barn kommer den 25 mars om den håller tiden

Lyckar till med allt nu och kram!!

15 år sedan ´

Sv:

Tack för ditt svar :)

Känns lite lugnare nu... Funderar vidare på att byta BM dock, lutar åt det...Jo, tråkigt att man drar ner så pass på något som är så viktigt. Dessutom så är det ju svårt att veta att det är en "frisk" graviditet utan att göra undersökningar... Men men, det är väl modersoron som redan börjar. Som karln min sa, du kommer nog alltid känna mer eller mindre oro från nu, det är nog helt enkelt bara en sida av moderkänslorna du kommer bära resten av livet! :) Ibland så kommer det så härligt klockrena tankar!

Grattis till er med! Lycka till me allt :)

Sischa
0 sischa
15 år sedan ´

Sv:

Verran:

Jag är gravid med mitt andra barn och ingen av gångerna har BM gjort testerna. De som finns på Apoteket är så pass tillförlitliga att de brukar lita på dom på barnmorskemottagningarna. Det är inget som en BM måste göra.

Det som din BM sagt gällande bl.a. antalet UL är fullt normalt. Inget att oroa sig för men jag förstår självklart att du tycker det ska bli spännande att få se den lilla för första gången! Vad det gäller vad man får äta och inte äta så ta vissa saker med en nypa salt och lita på att din BM vet vad hon talar om.

Vad jag kan tolka av ditt inlägg så har du inget att oroa dig för så försök att ta det lugnt och inte stressa upp dig. Stress är aldrig bra och särskilt inte om du är gravid.

Lycka till och grattis till det nya lilla livet i din mage!

15 år sedan ´

Sv:

Jaha... sist jag kollade på livsmedelsverkets hemsida får man äta varmrökt fisk men ej gravad eller kallrökt. Jag fick min tös för 5 dagar sen... Tror nog att man ska ta allt med en nypa salt. Jag menar nu får man äta sushi, det fick man inte för 2 år sen. När vi var små så röktes det inomhus och under graviditet, det dracks alkohol och mina föräldrar hade kissar och hundar. Varken jag eller mina syskon har fått allergier eller ngra andra men förutom att vara väldigt spontana :)

Nu säger jag inte att man ska röka el dricka under graviditeten eller sen för den delen heller. Bara chilla lite och njut av graviditeten om man nu kan det (jag tyckte det var skit att vara gravid) och ät det du tycker är gott och mår bra av, med förnuft.

Lycka till

15 år sedan ´

Sv:

Om du vill ha ett tidigt ultraljud kan du göra ett privat. Och när hon säger att det är pga att inte förnens runt vecka 18 är fostret tillräckligt utvecklat för att man ska se att allt står rätt till, så har hon rätt. Det är ett medicinskt ultraljud man gör. För att se hjärta, njurar, lungor, lever m.m. De kan va svårt att se dem när bebisen är för liten. Läkarbesök behöver du inte så länge du och magen mår bra. Lita på din barnmorska, men om du inte tycker om henne byt då. Lycka till. Kram Katarina

Väntar barn nr 3 BF 22 april
15 år sedan ´

Sv:

Jag var på mitt första bm-besök v.10 (inskrivning) sen var det rutin-UL v.18 och efter det i v.20 träffade jag bm för andra gången. Bm litade på de testen jag hade gjort hemma så hon gjorde inget grav-test.I Falun där jag går har man inga fler besök under första halvan av graviditeten om allt är normalt. Jag är nu i v.37 och jag har inte gjort någon gynundersökning heller under grav. Så det verkar som om allt är normalt för dig.

15 år sedan ´

Sv:

Tack till er alla för era svar. Känns betydligt bättre nu. Är en del nojor nu, då vi väntar vår första o vill ju inte riskera ens det minsta lilla... Men, graviditeten känns bättre och bättre, o mina hormonrubbningar verkar visst lugna sig lite också :D haha, till karlns och min lättnad... ;) Ska ta rådet att försöka njuta av graviditeten... Är ju bara en gång jag kommer vänta just den här lille, det är ju ett som är säkert! Kram och lycka till ni alla!

0
15 år sedan ´

Sv:

Hej.... jag tycker absolut att du ska byta BM om du inte känner dig nöjd.det är väldigt viktigt att det känns rätt och tryggt när du går dit!!!

Ang.ultraljudet, jag gjorde mitt första när jag var i vecka 17+3. väntan är olidlig,men när du väl är där e det såååå underbart att se att den lille har utvecklats så mycket!!!

Lycka till nu och hoppas du lyckas hitta en bättre BM.

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne