Ztiwie
2 Ztiwie

Bebisens puls

Hej hej alla!

Jag var hos BM i förra veckan, allt var som det brukade, bortsett ifrån bebisens puls.

Min BM berättade för mig att bebis pulsen ska ligga emellan 110 - 160. När bebisen rör sig som mest så kan den stiga rejält över det - men den ska snabbt sjunka till det normala igen. Jag fick sitt/ligga på rygg i ca 10 min, under denna stunden kollade hon min bebis puls 3 gånger med några minuters mellanrum.

Bebisens puls låg hela tiden emellan 170 - 180 ... !

Detta gör mig väldigt orolig, och jag kan inte sluta tänka på att det pyttelilla hjärtat tickar på i en rasande fart där inne! .... tänk om det sprängs ...

Jag vet inte vad jag ska göra, min bm är urkass när det gäller precis allt men det går inte att byta.. Hon bryr sig inte om att informera.
Jag har läst på nätet att man kan göra en CTG-kurva på specialistmottagningar, som vid förlossningen, för att under 30 min verkligen mäta bebisens puls. ( som då ska gå upp och ner )

Har någon mer varit med om detta med bebisens puls ? Eller har mer info än vad jag lyckats skrapa ihop hittills ?

Ska jag försöka kräva en sån mätning, eller vad tycker ni ??
 

12 år sedan ´

Sv: Bebisens puls

Det låter inte alls bra!

Ring in till förlossningen och förklara. De kommer säkert låta dig komma dit för en kontroll, kanske i värsta fall att de får bebisen till världen redan nu?!

Lycka till!!!

M

12 år sedan ´

Sv: Bebisens puls

Jag var på CTG förra veckan, hade haft en massa sammandragningar hela dagen, på kvällen fick jag lite panik (trodde att något var fel...) och ringde in till Malmö, fick en akut tid. De kollade först pulsen (både på mig och bebisen) under ca en timme (skulle egentligen bara vara 20-30 min men mätaren missade bebisen så vi fick göra om det...).

Bebisens puls låg då och pendlade mellan 140-170, var uppe på 170 när hon rörde sig väldigt mycket. Såklart blir man lite rädd när pulsen är så hög, det kan visst bero på olika saker.

Efter kontrollen sa sköterskan att allt såg bra ut, mycket aktivitet och pulsen normal, både på mig och bebisen.

Sen fick vi träffa en läkare som gjorde lite undersökningar, bla VUL. Hade lämnat urinprov innan och det visade att jag hade urinvägsinfektion (lite konstigt eftersom jag inte alls haft ont när jag kissat eller något sånt men läkaren förklarade att det kan kännas annorlunda när man är gravid), det var förmodligen det som hade bidragit till alla sammandragningar.. Gick på antibiotika i 5 dagar och nu känns allt bättre. Lilla flickan gör sig tillkänna genom sina härliga sparkar och hickar en hel del!

Om du känner dig osäker, ring in till förlossningsavdelningen på närmaste sjukhus, säg att du är orolig, de ger dig lite tips och om de tycker att det är läge för en kontroll så ber de dig komma in.

Lycka till med allt!

12 år sedan ´

Sv: Bebisens puls

Går inte att byta BM? Varför inte? Det har man alltid rätt till!

Hoppas att det går bra för dig och bebis.

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne