Hur mycket har ni gått upp i vikt?

Hejsan allihopa!

Här blir man bara större och större, fick tillochmed en "tillsägelse" av min barnmorska sist...kändes sådär faktiskt,jag har aldrig varit överviktig, men jag ha ökat ganska mkt i vikt tydligen,,,jag har gått upp 9 kg och är i vecka 27 nu,andra jag pratat med har gått upp lika mkt, eller mer..

men min barnmorska sa att jag skulle gå upp totalt 12 kg tyckte hon, är inte det lite lite,...?

 

skulle vara kul att få höra hur ni ligger på det?

Kram Kram!

10 år sedan ´

Sv: Hur mycket har ni gått upp i vikt?

Jag är i vecka 24+4, och jag har gått upp max 7 kg... ingen som har sagt nåt till mig att det skulle vara för lite!!! Det finns ju dem som inte ens går upp 12 kg totalt...var fick hon det ifrån??? Det viktigaste är ju att barnet i magen går upp som det ska, sen hur mycket du lägger på dig utanpå det beror ju på så många olika orsaker...om du har behövt småäta en massa p g a illamående, om du kan motionera eller ej, om du binder en massa vatten, dina gener....ja, herregud, det finns ju 100 orsaker till en viktuppgång! Kolla in den här sajten till exempel:

http://se.babycenter.com/pregnancy/antenatalhealth/physicalhealth/weightgain/

Sara91
3 Sara91
10 år sedan ´

Sv: Hur mycket har ni gått upp i vikt?

jag kanske inte borde skriva här då jag är gravid med tvillingar men jag är i v 29+3 och har gått upp ca 16 kg

10 år sedan ´

Sv: Hur mycket har ni gått upp i vikt?

Jag är i vecka 31+1 och har gått upp 3 kg. Ingen har sagt att det är för lite, eftersom att babyn mår super.

Sedan sa min BM att man kan träna och äta hur bra som helst och ändå gå upp väldigt mycket i vikt, och då är det bara att gilla läget! Det är så olika från person till person.

Tycker inte man ska hänga upp sig för mycket på vikten, känner du att du mår bra och vet att babyn mår bra så är det bra! (=

10 år sedan ´

Sv: Hur mycket har ni gått upp i vikt?

Veckan 25+2 här och har gått upp ca. 10 kilo. Men med tanke på att jag vägde 42 kilo innan så är det bara bra tror jag. Ska besöka bm på onsdag och se vad hon säger.

10 år sedan ´

Sv: Hur mycket har ni gått upp i vikt?

Jag är i 33+ och här gått upp 14 kg, jag ligger i överkant av min kurva, men bero nog mycket på vad man vägde innan. Jag här bara mage o tutar men ändå ökat i vikt som tusan. Bara bebis mår bra, fatta inte att hon säger så. Va fan spelar vikten för roll, de mäter ju magen. Växer man som man ska mår bebis bra ju. Sen är de ju bra att hålla igång för de bli ju jobbigare o jobbigare:)
10 år sedan ´

Sv: Hur mycket har ni gått upp i vikt?

36 plus 4 och har gått upp 14 kilo :-/

Bumbi
5 Bumbi
10 år sedan ´

Sv: Hur mycket har ni gått upp i vikt?

Är i vecka 30+6 och har gått upp 10-11kg men min BM sa att det var bra eftersom jag är smal och gick ned för mycket förra graviditeten (gick då upp 9kg och gick sedan ned 14kg). Så mitt mål denna graviditeten är 14-15 kg. Känns mycket och mentalt hänger jag inte med i viktuppgången men samtidigt är det ju för min egen skull :D

Som Vickan72 skrev innan så beror det ju på många saker om man går upp eller inte :) Det kanske inte var vikten i sig som BM oroade sig över utan att du lagt på dig snabbt senaste tiden? 

Dotter född 22 september -2005. Dotter född 15 januari - 2012. MA (v.8 ) - 2014, 30 november. Missfall (v.5/6) - 2015, 8 maj. MA (v.11) -2015, 19 september.

10 år sedan ´

Sv: Hur mycket har ni gått upp i vikt?

Jag tror som flera andra skriver att det spelar roll vad man vägde och hur lång man var innan. Jag har aldrig varit överviktig. Precis innan jag blev gravid vägde jag 58 (det mesta jag någonsin vägt iofs) och var 165 cm lång. Nu är jag i v.34+2 och har gått upp 10 kg. Dessa 10 kg hade jag gått upp redan för fyra veckor sedan och nu har det stått still. Själv känner jag mig som en flodhäst, men det är nog mest för att jag inte kan gå längre än till bussen varje dag. Ingen träning alltså.. Däremot fick jag beröm av min barnmorska att jag inte gått upp så mycket och att jag såg piggare och fräschare ut nu än vad jag gjorde på inskrivningen!

Jag förstår väl vad din barnmorska menar med att 12 kg är lagom att gå upp, men bara för att du gått upp nu behöver inte betyda att du kommer gå upp lika mycket till innan det är dags att föda. Och att gå upp lite till är väl ingen fara! Barn och tillbehör väger faktiskt ganska mycket om man börjar räkna.. :)

Oroa dig inte! Det mesta är faktiskt inte "du" som väger (om du förstår vad jag menar).

10 år sedan ´

Sv: Hur mycket har ni gått upp i vikt?

Är i vecka 20+0 idag, har bara gått upp 1,5 kg änsålänge. Har alltid haft svårt för att gå upp i vikt..

På ultraljudet visade sig allting vara bra med den lilla, så länge allt är bra behöver man inte oroa sig! 

10 år sedan ´

Sv: Hur mycket har ni gått upp i vikt?

När jag var i 3 månaden hade jag gått upp 9 kilo utan att ens ha ätit godis eller onyttig mat, så de där lät ju jättebra..

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne