sarala
3 sarala

Förverkar / förtidiga riktiga verkar

Är i v 37+4 och har haft förverkar i ungefär två veckor.
Igår var det värre än det brukar, gjorde mycket ondare och kom oftare, kändes ungefär som kraftig mensverk. Känndes även som det tryckte lite längst ner i magen ocn neråt. Men antog att det bara var vanliga förverkar, gick och la mig och kunde sova bra. Idag har det kännts lite bättre, men det har kommit lite ibland men gör inte alls lika ont.

Men när jag sökte på förverkar fick jag upp det här från http://www.pampers.se/sv_SE/parenting-articles/preterm-labor-alert-and-contractions/1469 

FÖRVERKAR
Du kommer förmodligen att uppleva förvärkar någon gång under de tre sista månaderna av graviditeten. De känns som en lätt sammandragning av livmodern, eller så kan det kännas som om barnet slår kullerbyttor i magen. Dessa sammandragningar gör oftast inte ont och slutar nästan alltid om du vilar dig eller drar ner på takten. I stort sett alla kvinnor har dessa sammandragningar, men alla känner dem inte, särskilt inte de som väntar sitt första barn. Du behöver alltså inte vara orolig om du inte känner några förvärkar. 

FÖR TIDIGA RIKTIGA VERKAR
För tidiga, riktiga värkar kan börja när som helst mellan den 20:e och 37:e graviditetsveckan. Dessa värkar slutar inte och de kan komma allt tätare, och mer regelbundet och till slut kan det bli riktigt allvarligt.  
      Andra tecken på för tidiga, riktiga värkar:

  • Sammandragningarna är smärtsamma och påminner om menssmärtor.
  • Tryck eller värk i bäckenet, låren eller ljumskarna.
  • Molande värk eller tryckande känsla i ländryggen.
  • Kramp i tarmarna, eller diarré.
  •  Ökade flytningar, blodig flytning eller färsk blödning.

Om du har något av dessa symptom, bör du genast kontakta din barnmorska. Hon kommer förmodligen att vilja träffa dig och kontrollera att allt är som det ska, eller så vill hon att du åker till förlossningskliniken. 

Jag ringde till barnmorskemottagningen eftersom jag har några av de här symptomen, men barnmorskan jag pratade med lyssnade inte riktigt på när jag försökte förklara, och sa bara att om jag var orolig eller och fick blödningar eller om vattnet gick fick jag ringa förlossningen.

Någon som kännt av nått liknande och vet vad man borde göra?
Har ju kännts mycket bättre idag, men kanske ändå är bra att ringa så man vet att allt är som det ska?

 

12 år sedan ´

Sv: Förverkar / förtidiga riktiga verkar

Jag hade likadant igår kväll/natt och känner av det lite idag med. Tänkte vänta och se om det fortsätter och då ringa förlossningen.

 

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne