lågt järnvärde

kan  lågt järnvärdet skada fostret på långsikt?,har haft lågt innan graviditeten men min barnmorska har fått påminna mig flera ggr om att  försöka gå till apoteket och fixa (neferix??),nåt sånt heter det ;)  vet inte vad det normala ska ligga på men jag har haft under 100 på värdet nu o senaste gången var det mycket lägre än så.

mvh angiie9

 

12 år sedan ´

Sv: lågt järnvärde

Blidvärdet ska ju ligga på runt 130-140 för en kvinna. Jag har som du väldigt lågt. Pendlar lite mellan 80-95. Det lägsta jag legat på va 67 men då fick jag åka in å få blod. Detta var efter ett missfall. Lågt blodvärde drabbar inte barnet i magen men du själv kan ju bli väldigt trött å yr, mm. Det är ju oxå så att BM vill att du har ett bra blodvärde då du åker in på förlossningen för att det kan bli så att du förlorar mycket blod under förlossningen på grund av flera olika saker. Min senaste förlossning slutade med sugklocka å en herrans massa blod så att jag va som ett lik efteråt. Detta för att jag hade lågt BV redan innan. Slarvade med mina tabletter då jag blev så hård i magen. Hoppas att det löser sig för dig. Lycka till. Kram

12 år sedan ´

Sv: lågt järnvärde

ja där ligger mit ungefär runt 80 som lägst.klart man mår konstigt o har yrsel eller vad man ska säga nästan varje dag,och helt slut som om man vore 80 år :) hehe.Man får skärpa sig o ta sig till apoteket tror jag eftre det du skrev :) hoppas man blir lite piggare o kan njuta av graviditeten nångång.tack för svaret :)

12 år sedan ´

Sv: lågt järnvärde

Jag borde ju ha lärt mig från förra gången men jag haltar lite med å äta mina järntabletter :( Fy skäms på mig. ;) Jag får nog ta tag i det där jag med. Är ju inne i vecka 24 å det kan ju ta ett tag innan värdet e bra igen. Lycka till. Kram

12 år sedan ´

Sv: lågt järnvärde

Jag har tagit 2 duroferon per dag i ca 3 månader och mitt järnvärde har gått från 112 till ca 122, alltså inte stigit sådär jättemkt. Tycker nog du ska försöka börja på järntabletterna så fort som möjligt. :) och tänka på kosten också såklart så man får i sig så mycket järn som möjligt genom den. Tur det är sommar snart så man kan äta massor med jordgubbar och få i sig lite extra järn.

12 år sedan ´

Sv: lågt järnvärde

samma kväll som jag åkte hem från bb så fick ambulansen komma och hämta mig. Jag hade 75 i hb & 80/40 i blodtryck. Jag är 171cm & trodde faktiskt att jag skulle dö.

Tro mig, du behöver mycket järn inför förlossningen. Ändå förlorade jag inte så värst myket blod, 500ml..meen jag hade hinnor kvar, så därav mitt låga hb. Men vad som kan hända under förlossningen, naiv som jag va "det kommer inte hända mig", slutade med detta. Jag hade 129 i hb innan förlossningen.

12 år sedan ´

Sv: lågt järnvärde

usch va hemskt om man skulle förlora mkt blod under förlossningen om man nu redan känner av hur faktiskt ganska dåligt man mår utav det låga värderna med tröttheten o yrseln :( älskar jordgubbar så det e nog inga problem kanske äter upp mig och värderna blir bra ;) haha kan man ju önsketänka iaf .Hämtade ut mina järntabletter idag,så får vi se om det blir nån bättring,hoppas det går med din graviditet,själv är jag inne i vecka 27 el 28 som vissa räknar ;) ha det bäst!

12 år sedan ´

Sv: lågt järnvärde

Hej! Jag fick idag veta att mitt järnvärde gått ner från 108 till 98 så nu ska jag byta från hemofer till Niferix. Om jag inte får upp mitt på en vecka får jag åka in och få dropp på sjukhuset. Muntert..
 

Väntar fyran som är beräknad den 14 mars 2013.  http://suzidus.se

12 år sedan ´

Sv: lågt järnvärde

Blodvärdet bör ligga > 117. Den största risken är nog för dig själv + att du blöder i samband med förlossning och då förlorar blod (= ännu lägre blodvärde). Lågt blodvärde leder till trötthet och orkeslöshet men kan i allvarliga fall leda till rytmrubbningar mm. Numera får man Niferex utskrivet om man har lågt blodvärde eller ligger i riskzonen. Jag äter Duroferon eftersom jag inte äter gelatin (samma effekt). Det man kan göra om man har svårt för järntabletter (vilka många har pga påverkan på magen) är att prova brustabletter med järn. De heter Fexim och finns på apoteket. Beroende på allmäntillstånd brukar man (på de avdelningar jag varit på iaf) ge blod om blodvärdet är under 80.

Hoppas det är lite till hjälp:)

Du måste vara inloggad för att kunna svara på detta ämne