bella_z

bella_z

1168 visningar

Viktuppgång vecka 18

Hej alla :)

Jag är i vecka 18 och har kanske gått  upp 3-4kg

ska kolla hos barnmorskan imorn.

Jag äter nyttigt, mkt sallad, frukter,vatten och bra

mat helt enkelt.

Men jag är så trött så jag går bara ut med hundarna på mornarna

och ibland kvällarna max 15min.

Sen rör man sig lite på jobbet (jobbar på en skobutik.)

Jag undrar nu hur mkt ni gick upp eller har gått upp samt vilken vecka ni är

i och vad ni äter och så och om ni rör på er ?

Kram ;)

11 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Bekizzen

  0 Bekizzen

  jag är snart i v33 och har gått upp sammanlagt 2 kg under hela graviditeten :) hade lite hull innan så för mig är det bra att jag inte går upp så mycket .... jag lever och äter precis som innan graviditeten, dvs att jag rör inte på mig speciellt mycket och jag äter det jag vill ha .... tänker inte alls på att äta nyttigt =/

 • alltså så länge du lever som valigt och inte gick upp innan du blev gravid, ja då är det bara att fortsätta så kommer du gå upp så mycket som din kropp känner att den vill!

  Finns en del som går upp 30kg och sen går ner allt på 3-4 veckor efter förlossning medans det finns de som går upp 5-6kg och blir inte av med dom!

  Jag har själv gått och haft ångest över detta i min grav. men sedan v 34 har vågen stått helt stilla och nu är jag 39+6 och har BF imorron. Så min kropp gick upp lite fortare istället och sen stannade av. Så ett tips, skit i vikten fasten jag vet att man har lite ångest över det :P men alla går upp olika beroende på start-vikt och hur mycket vätska man har i magen och resten av kroppen ^^

 • 3

  reistad

  4 reistad

  oh, jag gick upp 20kg :) 12kg gick jag upp på dom 2 sista månaderna. :) Våran son föddes 1december 2010 :)

   

  www.alexisreistad.blogg.se min blogg:)

 • 4

  Susse90

  4 Susse90

  Jag är i v 34+5 (v35) och jag har gått upp 1,7 kg sedan jag var på inskrivningen i somras, och tills inskrivningen från dess att jag fick reda på att jag var gravid tills inskrivningen gick jag ner 7 kilo. Så man behöver inte gå upp så mycket. 

  Jag äter precis allt som faller mig in men det påverkar inte min vikt alls.

 • Jag är gravid i vecka 35+5 och jag har gått upp 12 kg! =)

 • Här har du en som har gått upp 25 kilo och jag är i vecka 32!! I vanliga fall lägger jag inte på mig alls men då rör jag på mig mer också..gick upp 32 kilo förra gången jag var gravid så det lutar väl åt något liknande denna gång. Hur som helst så mår jag och bebis bra så det här med viktuppgång är inget som bekymrar mig:)

 • 7

  _anni_

  4 _anni_

  Jag har gått upp 0,8 kg (tror jag det var) sen inskrivningen. Är ni i v.17. För tillfället rör jag mig nästan ingenting, förutom att jag står/går hela dagen på jobbet. (är frisör). Har ont i bäckenet så därför kan jag inte anstränga mig så mkt. 

  Äter rätt nyttigt tycker jag nog, men unnar mig lite chips ibland=) Äter dock många gånger varje dag eftersom jag är hungrig konstant och mår illa ifall jag inte äter då.;) 

 • 8

  chrissiya

  0 chrissiya

  Är med gravid i v18. Tror ja gått upp ca 3-5 kg. Äter va 3e timme ungefär. :) Oj vad lite endel av er gått upp! Precis de de bebis väger typ ;)
 • Ja, de flesta av er tjejer har ju kanppt gått upp nåt alls! :-D

  Jag vet inte  riktigt vad jag vägde innan jag fick reda på att jag var gravid

  men inga av mina byxor passar och alla bhar e för små...

  Jag vägde mej för en månad sen å då låg vågen på 63kg med kläder

  innan 61kg tror jag, på första besöket.

  Så imorn får vi se om jag gått upp nå mer...

  Jag är ju smal i övrigt och ligger på 58-59kg när jag är som mest "fit".

  Jag vet att man inte ska noja sig så mkt men jag kan inte låta bli...

  Tack för era svar fina ni!

  Kram :)

 • 10

  JosefinR

  3 JosefinR

  Man går upp som mest efter v 23 då bebisen börjar lägga på sig underhudsfett. Om du är trött så tycker jag du ska prova med järn tebletter:) jag är v 25 imoegon och har gått upp ca 9 kg men gått ner 2 st på byxor:)

 • 11

  Kastberga

  3 Kastberga

  Jag är v 17 och har gått upp 4.5 kg sedan befruktning, Men Jag gjorde en IVF, så de första 2 veckornas hormonbehandling gav mig 3 kilo, så totalt 7.5 kg.