Mrs Em

5 Mrs Em

1273 visningar

Varför gallskriker hon?

Hon vaknar en till flera ggr per natt/kväll å bara gråtskriker, inte som vanligt utan det eskalerar, inte "vanliga" gråten. Låter hemskt! Hjälper inte å ta upp å trösta, det enda som hjälper är å ge henne bröstet som hon tar tillslut å somnar om. Men man blir ju helt förskräckt å det gör ont i mammahjärtat å höra henne låta så. Det har varit så i 4 dar nu. Hon mår ju bra på dagarna å är glad, verkar inte ha ont nånstans. Hon har fått smakisar å gröt i ca 2v nu å hon är ordentligt mätt innan hon somnar. Vad kan det vara, drömmer hon? Tänder? Inte kul å höra henne så :( hon blir 6 månader om en vecka.
4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  PaulineK

  5 PaulineK

  Det finns ett begrepp som heter nattskräck. Det ska tydligen te sig ungeär så som du beskriver. Troligtvis drömmer dem små otäcka drömmar och är därmed inte helt vakna när dem gråter/skriker. Vissa säger att det kan bli värre om man tar upp barnet. Själv klarar jag inte av att stå jämte utan att plocka upp min dotter dem gångerna det hänt för henne. Men det är ofarligt iaf men väldigt otäckt första gången det händer! Hoppas ni slipper uppleva det fler gånger! Kram!

 • Ja, min tjej hade nattskræck :/ ett stadie mellan sømn/vaken. Hon skrek i "sømnen", och nær vi tog upp henne før att trøsta och se vad som var fel så vaknade hon ju och blev jætterædd før hon førstod inte vad som hænde. Skitlæskigt. Læs om det på google du, kanske ær det det hon har?
 • 3

  jessica03

  5 jessica03

  Vår son var precis likadan i den åldern. Jag vet hur jobbigt det är! Tack och lov försvann det efter någon vecka och nätterna blev som vanligt igen :) Jag var också inne i banorna med nattskräck då men jag TROR de är för små för att få det då och eftersom det var övergående på vår son så tror jag "bara" det var typ någon utvecklingsspurt eller nått. Vi höll iallafall fast vid våra vanliga rutiner så gott det gick medan det höll på och som sagt blev allt som vanligt igen :) Lycka till!
 • 4

  Mrs Em

  5 Mrs Em

  Åh tack för era svar. Ska kolla det med nattskräck, kanske är det hon har. Mycket som hänt nu med senaste månaden så mitt i ett språng är hon i oxå. Kram på er