Anne123

3 Anne123

7466 visningar

vad är bäst, föda vag- el kejsarsnitt vecka 32

hej alla

ju mer det närmar sig desto mer blir jag orolig och känner skräck för att föda vanligt..

min fråga är vilket som är bäst

just nu känner jag     Hjälp vill bara ha kejsarsnitt och få det snabb överstökat

kan man få det om man verkligen har super skräck el hur funkar det

just nu känns det inte bra

1296 Svar (äldsta svaret först)
 • Det bästa för barnet är att födas vaginalt. De mår mycket bättre av det. Jag gjorde ett planerat ks pga att min dotter låg i tvätläge. Jag blödde 2 liter och dottern hade svårt att komma igång med andningen. Sen är man handikappad efteråt och kan inte sköta sitt barn själv. Dessutom var det en mindre angenäm upplevelse att känna någon rota rubt i ens buk medans man var vaken! Jag saknar också att ha en förlossningshistoria att berätta. Jag tror många tror att ks är ett lätt sätt att få barn på. Njae, inte direkt. Jag hade valt en vaginal förlossning 1000 ggr hellre! Inte minst för barnets skull, som ju är det viktigaste :) Be din bm om att få träffa en aurora-bm för att prata om din förlossningsrädsla :) Man är väldigt restriktiva med ks om man inte har medicinsk orsak, så satsa på att få bukt med rädslan istället :)
 • 2

  DeniseA

  2 DeniseA

  Hej, jag väntar mitt första barn så jag så jag kan inte säga vilket jag tycker är bäst. Men jag ska föda vaginalt, är lite skraj jag med men känner att det är de jag vill :) självklart om det blir några komplikationer som gör att jag måste göra ett kejsarsnitt så gör jag ju det. Jag tycker du ska ta upp det här med din bm, hon kanske kan hjälpa dig. Lycka till:)
 • 3

  lindsay

  3 lindsay

  Precis - en vaginal förlossning är mkt bättre för barnet. Snitt = större risk för komplikationer. Jag födde min 4,5 kilos son vaginalt för 4 mån sen och det är sjukt hur fort man återhämtar sig / drar ihop sig.. Lycka till :)