paolina

2 paolina

1224 visningar

V13+5 normal att ha så ont? vecka 14

Har ont i ryggen i svanken och i höfterna. Ont hela tiden och känner mig stel med.
15 Svar (äldsta svaret först)
 • Går du mycket eller är du stilla mycket? Det är viktigt att träna under graviditeten med promenader etc för att kroppen ska orka.

 • 2

  paolina

  2 paolina

  Jo jag tränar. Men just nu skulle jag vila eftersom jag fått små blödningar. Annars tränar jag flera dagar. Och rör på mig. Det här känns i ryggbenet om man säger så.
 • Okej bra :) För oftast brukar man bara lägga av och lägga sig i sängen när det gör ont och inte kämpa och då blir det mycket värre! Då är det foglossning på gång, vissa kan få det tidigt. Hör med sjukgymnast vad du kan göta för att minska smärtan :)

   

 • 4

  Nissan

  5 Nissan

  Om du har ont i höfter och rygg kan det vara foglossning, Då är det viktigt att stärka upp musklerna runt de ställen du har ont så de klarar belastningen, men det är mycket viktigt hur man tränar. Inga stora steg, inga långa prom. Sjukgymn. kan hjälpa dig. det svåra är att det ofta inte gör ont när man gör rörelsen utan flera timmar och kanske dagar efter. Det finns säkert tips om man googlar med.  Hoppas du får bra hjälp av bm och sjukgymn. Men ligg lågt tills du fått rätt träningsprogram utformat.

 • Så har jag med. Ibland gråter jag utav smärta och klarar inte ens av att gå. Började göra lite ont redan i vecka 7 för mig och det blir bara värre. Min bm säger att det är foglossning och jag ska börja med sjukgymnastik.
 • 6

  paolina

  2 paolina

  Tack! Jo det sade min med när jag ringde. Man blir ju ändå lite orolig för det gör ju sååååå ont. Och man undrar ju om alla har så el om man e klen. Jag e ju själv med så det e jobbigt när man har så ont. Tränar annars mycket så jobbigt att inte knäppt kunna. Sen har jag blivit tillsagd att vila. Jobbar pluggar och ganska mycket stress. Där med fått små blödningar men inget som ska ha skadat min mini i magen. Men blir ju orolig när det gör så ont och inte har någon hemma som kan säga att allt blir ok. Känner sig rätt liten då.
 • 7

  Emma94

  5 Emma94

  Jag hade problem men höfterna innan graviditeten men när jag blev gravid så fick jag så jäkla ont i både höfterna och ryggen.. Ligger nästan å grinar vissa nätter för att de gör så ont.. Hoppas de blir bättre för dig! :)
 • 8

  paolina

  2 paolina

  Oj jo då e vi två det gör sjukt ont men kan röra på mig men vissa dagar vill jag bara ligga i sängen.....
 • Åh fy, låter riktigt jobbigt. Jag har också små blödningar till och från. Som tur är, är det inte farligt. :-) själv är jag inte ensam än, men kommer snart att bli. Bor fortfarande med pappan till barnet, men letar efter eget. Känner mig rätt ensam jag med, då inget blev som det skulle. Prata med din bm om sjukgymnastik och om stödbälte. Det borde kunna ta bort det värsta utav smärtan iaf. Kram på dig! Och du får gärna skriva till mig om du känner att du behöver någon att prata med
 • 10

  paolina

  2 paolina

  Jo det d jobbigt. Ja man hoppas ju att det ska bli bra men jobbigt när man blir ensam och man undrar hur det blir. Det jobbigaste gör mig nu är blandade känslor. Att veta att han e ute och festar och träffar andra. När jag e här med hans barn i magen och han på samma gång inte tycker att jag ska dejta så känns lite ensamt.
 • Vilken dubbelmoral. Är han ute och träffar andra, så kan du göra precis samma sak. Han har ingenting att säga till om gällande den biten! Vart bor du förresten? Själv befinner jag mig i Göteborg. Jag hoppas att det blir bättre för dig.
 • 12

  paolina

  2 paolina

  Jo lite jobbigt kan inte förstå varför det skulle vara jobbigt för honom när de var han som sa att han inte kände att han var kär. Och att han tycker de e lättare om jag fokuserar på att vara gravid. Varför vill man att jag ska få vara ensam. Ååååå det var inte jätte nära. :( bor i Stockholm. Men hur långt gången är du?
 • Låter helt knäppt. Ibland förstår jag mig inte på män. Så han vill att du ska fokusera på graviditeten helt ensam då? Man mår ju inte direkt bra utav att vara ensam i en sån här period. Vill du träffa någon annan nu, så är det ditt beslut och endast ditt. Men om du inte vill det, så förstår jag det. Jag gick in i vecka 16 idag. :-) ok. Vart i Stockholm bor du? Min mamma bor nämligen däruppe. Så när den lille är född kommer jag åka upp och hälsa på. Antagligen någon gång innan också. Kram
 • 14

  paolina

  2 paolina

  Å ja då måste du skriva. Jag är i v15 idag. Så lycklig men du har helt rätt i att det e Inge roligt att vara själv. Vet inte om jag vill men kanske... Så du när får du reda på vilket kön? Och har su känt något i magen? Jag sa till honom Igår att jag tyckte det men blev utskälld att det var för tidigt då. Har du Skype? El fb?
 • Det ska jag göra. :-) Jag ska ta reda på könet och får förhoppningsvis reda på det den 22 maj. Ska på rul då. Dom berättar om man frågar och om det går att se. Men ligger barnet i fel vinkel, så tar jag och betalar för ett privat ul och tar reda på det. När får du reda på det om du nu ska ta reda på det. :-) Ja, jag känner den lille varje dag. Kände första gången redan i vecka 13. Vilket är väldigt tidigt. Inte alls för tidigt att känna något! Men det beror på hur känslig man är. Har inte Skype, men jag har fb. :-) kram