2-kids

2-kids

8111 visningar

torrkött, =smärta! vecka 15

Hey, i norr äter vi ju massa torrkött och idag kom min pappa förbi med en stor bit så självklart halsade jag massa, efteråt fick jag höra av andra att man inte får äta torrkött när man är gravid (rått renkött som bara torkats och saltats jätte gott,,) ah pappa visste inget så han blev ledsen och rädd, efteråt fick jag såna smärtor i magen så jag trodde jag skulle dö, varför får man inte äta torrkött? och vad kan hända? är lite orolig nu men smärtorna börjar släppa..:/

752 Svar (äldsta svaret först)
  • 1

    pygmepuff

    5 pygmepuff

    det är väl för att det kan finnas bakterier i olagat kött, fast å andra sidan om det är torkat å så pass salt lär ju inte mkt överleva ändå.
    dock är det inte så bra med en massa salt eftersom det binder vätska.

    men jag tror att en gång inte är så farligt, det är väl mer en rekomendation att man inte ska äta för mkt av det
  • 2

    Tea

    4 Tea

    Som pygmepuff säger så beror det på bakterierna i torrköttet men tyvärr tar inte saltet bort detta. Man får äta torrkött när man är gravid men då ska det frysas först. Men som sagt, en gång är nog inte till någon skada :)
  • är också från norr och jag fick höra angående torrkött att det dels är väldigt salt så en känslig mage och kropp kan reagera på det som din verkar ha gjort. Plus att det är som dom säger med kallskuret, det kan ha bildats bakterier i köttet som frodas då det blir varmare. Men herregud, det är så mycket man inte får äta, tror inte att det beror egentligen på just torrköttet att du fick ont i magen. Du kanske åt för mycket för snabbt? I lagom mäng är inte torrkött någon fara, speciellt om det är hemmagjort.