anna1990

5 anna1990

8699 visningar

tips på nyttig färdkost, tack!!! vecka 24

är i vecka 24 nu, tycker jag gått upp väldigt mycket i vikt redan, vet inte vad som är normalt.. men närmare 10 kg? syns dock inte på kroppen.. men mår lite sådär över det här, många jag känner säger att dom bara gick upp 9-11 kg under hela graviditeten.. behöver lite hjälp & tips på mat som man kan ha med i bilen då jag är ute & jobbar hela dagarna & inte har tillgång till kök, & mat som är nyttig & kanske inte lägger sig så mycket på vikten.. äter nu en hel del banan, apelsin osv & läste att det inte alls är så bra? det trodde ju jag.. menmen, få dra ner lite på de då :) men dela gärna med er om ni ha lite tips! 

1266 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Lini

  7 Lini

  Nötter, fruktsallad, kycklingsallad, keso, fil å müsli, sallad me gravad lax å keso, juice, morotsstavar å gurkstavar, gör en smoothie som du sen kan skaka ihop så de blandas bättre när du väl ska ha den. Sallad i all oändlighet. Färdiga mackor. Finns mycke, elr är du ute efter nå man kan värma? :)
 • 2

  Emmamma84

  2 Emmamma84

  Vill bara säga att tidigare förslag med gravad lax inte är någon bra idé, enligt livsmedelverket ska gravida undvika gravad och rökt lax (http://www.slv.se/sv/grupp1/mat-och-naring/kostrad/gravida/) där kan man kolla för bra tips. Förutom nötter och fruksallad etc som Lini skriver är även makrill bra och mättande. Men som sagt, kolla länken :)

  Lycka till och tänk inte så mycket på vikten.

 • 3

  Lini

  7 Lini

  Om laxen varit fryst innan å kommer från säkra källor är de inge problem :)