pashmak

2 pashmak

10191 visningar

Stämmer er Ultraljud BF med era egna beräkningar? vecka 19

Enligt min barnmorska och mina egna beräkningar är ultraljud BF som jag fick helt åt skogen. Om jag ska ha den 23 dec och är i vecka 19+5 som ultraljudet säger så ska jag ha blivit gravid i början på april. Jag har skrivit upp exakt när jag och min haft sex och exakt när jag haft Äl och när jag gjort mitt grav.test.
 

Den 10 april visade mitt test positivt och det är enligt den info jag fått rän barnmorskan oxh läst mig till alldeles för tidigt för att ett test ska visa positivt om jag nu ska ha blivit gravid i början av april

Min livmoder sitter strax ovanför naveln och det gör den ofta först efter vecka 20, så det är också lite knas? Baserat på detta trodde min BM att jag är i vecka 21 eller 22...Hon gissar på ett lucia barn!

Jag och min man hade sex sista helgen i mars och sedan var jag på cellrprovtest hos gyn och fick stickningar i slidan och mådde skit och hade ont i underlivet hela första veckan i april och då vet jag att vi ej hade sex en enda gång.. så då vet jag att det ej blev någon bebis gjord?

Jag har gjort det klassiska testet: räkna första dagen på sista mensen+7 dagar minus 3 månader och fått BF 13 december?

Jag har känt bebisen sparka sedan 2 veckor tillbaka och enligt min BM är det mycket ovanligt att känna det före vecka 20 med första barnet...

Allt tyder på att jag är mer gången än vad ultraljudet säger och nu är jag OROLIG!

Tänk om jag går över tiden (2-3 veckor) dvs efter den 23 dec som jag nu har fått som BF men att jag egentligen skulle haft runt den 13 dec? Det skulle innebär att jag egentligen gått över 2-3 veckor + cirka 10 dagar och det innebär FARA för barnet och mig juh!

Vad ska jag göra????????????????????? Tips???!!!

 

8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pilli

  4 pilli

  Man kan visst känna bebisen tidigare än v 20 med första barnet! Jag kände bebisen första gången i v 15 (14 pluss något)

  Du behöver nog inte oroa dig över att du blivit flyttad. Har du gjort RUL så brukar det stämma med pluss/minus två veckor. Jag blev flyttad ca 4 dagar och jag vet exakt när jag hade ÄL. Beror nog mer på bebisens tillväxt.
 • 2

  anneli_g

  5 anneli_g

  bebisen bestämmer nog bra själv när det är dags att titta ut ska du se ;) du har ju ingen garanti för att du ens kommer gå över tiden så det är inte dags att oroa sig än tycker jag :)
 • 3

  MinBaby

  5 MinBaby

  kastade med en dag åt mig! egen beräkning 14.2.2011 UL 15.2.2011 och ungen kom 18.2.2011 =)

  jag kände babyn i vecka 18 ungefär. klart man kan känna barnet före men din bm har nog rätt de är mycket ovanligt!
 • 4

  sofialb

  4 sofialb

  Bebisen kommer när han/hon känner för det oavsett vad dom säger på RUL. Tycker inte du ska oroa dig för det. Om du nu är jätte orolig får du väl gå på ett privat ul om några veckor och se om dom säger samma sak. I så fall är det nog så.
  Jag blev bara flyttad en dag på mitt RUL så det var himla skönt.
  Men snöa inte in dig för mycket på datumet som sagt. Bebisen gör ju lite som han/hon känner =).
  Lycka till!
 • 5

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  jag kände bebis runt v 15, så helt ovanligt är det inte å känna tidigare än v 20
 • Mina beräkningar stämmer inte heller alls med barnmorskans..De gjorde det inte med mitt första barn heller, den här graviditeten blev jag tillbaka flyttad från v 18+6 till 15+6 på fösta ultraljudet, och min livmoder kan man oxå känna stax ovanför naveln, Konsigt..=) men dom har säkert rätt..
 • enligt mina beräkningar och samband med alla mina tidiga värkar så är jag beräknad till den 1 september :) Men enligt barnmorskans och ultraljudets BF så är jag beräknad den 11 september :) Vilket jag tror är felberäknat :)
 • 8

  Emelisan

  4 Emelisan

  Jag har blivit bakflyttad 2 veckor från min beräknade BF, men jag tror inte ett dugg på min BM, tror fortfarade att jag kommer att få på datumet som jag räknat ut =)