Princessjess

5 Princessjess

9906 visningar

Stort SF mått= stor bebis? vecka 38

Börjar bli orolig för att behöva klämma ut en 5 kg klump!! Mitt sf mått låg så fint på 25 cm när jag hade gått 26 fulla veckor sen har det ökat med 1cm per vecka å i måndags v 38+2 låg jag på hela 37cm. Ligger strax nedanför det översta strecket på diagrammet dom fyller i. Å bm säger att det är nu å fram till v 40 den växer som mest :S nu till min fråga. Ni som legat runt mina sf mått nu i slutet har ni fött Bamse bebisar?
12 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  JeeA87

  4 JeeA87

  Hejsan! Menar du den kurvan dom följer? i så fall har ja en mega bebis i magen för har legat över sträcket hela tiden.. o är 2 cm större varje gång typ

 • jag va jätte stor o bara mage, och jag fick en 51 cm och 3260 g ´s pojk

  26 fulla veckor 26 cm. (v.26+2)

  28+4 , 31 cm

  39+4 , 39 cm

  och jag tycker ändå jag fick normal stort barn, gick över en vecka med;)

 • 3

  olivian

  3 olivian

  Inte nödvändigtvis. Jag har fått tre barn och alla har vägt 3,5 kg plus minus några gram - alltså väldigt medelbebusar. Men jag har med alla legat en bra bit över kurvan, även över den övre kurvan ;) nu med bebbe nummer 4 låg jag på 36 cm i vecka 33+4! Den verkar hålla precis samma medelkurva som sina syskon, vi har gjort 3 tillväxtul hittils (för att se så den inte är för liten faktiskt haha) och den följer medelkurvan exemplariskt så jag får nog ingen jätte denna gången heller. De ligger högt upp bara, den här hade huvudet en decimeter från bäckeningången senast och då trycker den rumpa/ryggen upp mot revben och lungor hela tiden. Barnmorskan borde kunna känna vartåt det lutar, om det är en stor eller liten
 • 4

  Annlie

  5 Annlie

  Hejsan jag hade sf mått på 35 cm och ut kom en stir kille på 54 cm och han vägde 4350g.
 • 5

  olivian

  3 olivian

  Min kompis hade förresten ingen mage! SF 29 cm som högst. Hennes son vägde nästan SEX kilo och var 54 cm lång! Helt otippat ;) han låg ganska djupt inne med andra ord och tryckte mot hennes ryggrad..
 • 6

  Bumbi

  5 Bumbi

  SF-måttet är väll inget pålitligt sätt att mäta bebisens vikt eller längd (det kan bara ett ultraljud göra och även där är det inte så exakt) utan används nog mest för att se om tillväxten avstannar eller om måttet kraftigt avviker.

  Så det behöver inte alls betyda att bebisen är stor. Är du kort/nätt tex. så kan du ju bara växa utåt vilket gör att du blir större.

  Min första flicka vägde 2885g och var 45cm, min andra flicka vägde 3460g och var 51cm lång och SF-måttet låg nästan exakt. Skiljde vid någon mätning.

 • 7

  catja

  5 catja

  Ja följer sträcket o gjort hela tiden o min BM tycker de e skita bra, men fast ja gör de säger hon att ja nog kommer då en stor bebis :p
 • 8

  Bumbi

  5 Bumbi

  Sedan beror ju SF-måttet även på hur bebisen ligger :)

 • 9

  olivian

  3 olivian

  Sf måttet är väl för att ha en indikation på att bebisen växer som den ska, att man följer sin egen kurva och inte plötsligt planar ut alldeles för då kan man ju ana att något i te är som det ska, men det krävs ju också att BM tar hänsyn till hur bebisen ligger.
 • 10

  madde70

  5 madde70

  Tror inte det har med det att göra.Det låg på samma när jag väntade mina två första barn,Första barnet vägde 3020 och andra vägde 4160(tror det var det).

 • 11

  Vivann

  4 Vivann

  Har inte tänkt så mycket på hur stort mått man ska ha men när jag läste detta blev jag lite förskräckt. Min bm har sagt att det ser jättebra ut och att livmodern växer som den ska, följer kurvan perfekt osv.

  Mitt senaste mått, då i vecka 30+6, var dock 40cm! Antar att det beror på att jag har ett myom men det låter ju ändå extremt stort om man jämför med er andra! Myomet är förmodligen runt 5cm...

 • 12

  Maddox

  4 Maddox

  Jag låg nästan på mittsträcket och fick en bebis som de räknade till stor; 3715g och 50cm. Det tyckte jag var pytteliten för jag räknade med att föda ut en 56cm och 4500g unge, ungefär lika stor som pappan var när han föddes *rysa* :)