JVS

2 JVS

23574 visningar

Sprattlande/sparkande bebis 5 m! Håller på att bli tokig!

Efter ännu en natt med ca 2h sömn börjar jag bli desperat. Har en tjej på drygt 5 månader som sprattlar hela tiden i sömnen. Man ska helst lägga armarna över hennes armar och ben för att få henne att somna. Så fort man släpper börjar hon sprattla igen om hon inte sover djupt. Hon gör verkligen allt för att inte somna. Hon sprattlar tom när hon sover. Hon ligger i vagga nu och i sömnen så klättrar hon på sidopinnarna med benen så att hon ligger sov ett V.när hon ligger i vagnen så drar hon upp knäna så att de ligger i högläge, och när hon då slappnar av så benen håller på att ramla ner så vaknar hon till. Vad kan detta vara? Då hon var mindra hade hon mycket gaser men det kan omöjligt vara magen längre. Växtvärk? Är det någon mer som har detta problem? 

1578 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  jessica03

  5 jessica03

  Vi har också en son som alltid sovit och fortfarande sover väldigt "vilt". När han var mindre rörde han på sig och pillade med händerna så mycket han bara kunde för att inte somna och när han väl somnade så låg han oftast i någon jättekonstig ställning. Idag är han 17 mån och somnar nu oftast lätt men är fortfarande vild i sömnen. Han ligger i stort sett aldrig som man ska i sängen :) Vi har dock ej aldrig grunnat något över hans beteende utan bara tänkt att det är så han är liksom. Och på honom har ju det värsta bökandet växt bort med tiden. Hoppas det blir lika för er också :)
 • 2

  jvsm

  5 jvsm

  Min son på 4 1/2 månad är också sprattelbebis. Det vi gör är att "baka in" honom med filtar och täcken i spjälsängen när han somnar, ungefär som man låg när man var gravid (fast då med kudde mellan benen osv), sedan har vi en snutte som han får i handen när han somnar så han kan ligga och pilla med den i sömnen. När han väl vänt sig är det inte mycket att göra, då vaknar han snart, men så länge han ligger kvar där vi lämnade honom sover han. När snutten åkt iväg börjar han dra i allt annat som finns att få tag i... Lite skojigt är det ju när man får gå in och ta av honom allt som han hittat och lagt över sig. ;-) Tror helt enkelt det är så han är. vissa sover stilla, andra rör sig mycket i sängen, så även vuxna. :-)

 • 3

  PaulineK

  5 PaulineK

  Tror som de andra att det antagligen är så hon är helt enkelt. Min dotter har också alltid varit väldigt sprattlig och man kan hitta henne i alla möjliga märkliga ställningar när hon sover, hon är nu 16 månader. En sovpåse kan du kanske prova om "sprattlet" är nåt som stör väldigt mycket risken är väl att hon kanske blir irriterad över att inte kunna röra benen fritt som hon vill men prova kan man ju alltid göra. :) Min tjej hade dock inte tyckt om det för hon hatar till och med när bara filten ligger över fötterna på henne, sparkar enivst bort det. ;P