anna1990

5 anna1990

925 visningar

Sova 1 gång om dagen?

Min son är 10 månader nu, han har tidigare sovit 2 gånger om dagen. En på fm o en på em. Nu när man ställde om klockan ändrade han helt på rutiner, sover till 8, somnar igen runt 10-10.30, vaknar då runt 12 igen. Sen vill han inte sova förens läggdags oftast. Ska dom redan gå från 2 sovstunder till 1? Kanske är väldigt inviduellt, men ni som har äldre barn än mig, när gick era över till bara 1 gång? Ska jag kanske inte låta honom sova mer än 1 timme på fm så han sover igen på ef? Han sover hela nätter oavsett så det kanske inte spelar så stor roll med sovstunderna ändå..
2 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  så länge han verkar pigg och mår bra är det bara låta honom sova som han gör :) Min son bröjade sova 1 gång om dagen vid 1 år när han började på dagis eftersom de bara har en vila på dagis, men då fick han sova en 30 min när vi kom hem för att han skulle orka, ibland somnade han till på bussen på väg till dagis oxå. Men sen vande han sig rätt snabbt så vid ca 14-15 månader sov han 1 gång per dag utan problem :)

 • 2

  CA85

  4 CA85

  Min dotter på 6 mån sover 2 ggr/dag en halvtimme per gång. Så räknar de inte som så mycket sovande alls igentligen. Allt pendlar väldigt mycket från period till period. Barn somnar om dom behöver sova. Så skulle mer sovtid behövas så brukar man märka de :)