tessan1984

4 tessan1984

6642 visningar

rökt pålägg vecka 32

Hur är de egentligen med rökt pålägg? har inte vågat äta de sen jag blev gravid, ex rökt skinka eller rökt congaksmedwurst? Blev så sjukt sugen på sån korv idag(congaksmedwursten stavning? ) men.köpte ingen för är osäker på om man får äta de eller inte.
4 Svar (äldsta svaret först)
  • Glömde skriva att jag har kollat på livsmedels verkets hemsida men tycker inte jag blir klokare.
  • 2

    Upotek

    4 Upotek

    Dem brukar föreslå att du skall frysa in skinkan i tre dygn. Samt den skall vara färsk, kolla utgångsdatum etc. Själv har jag ätit både rökt skinka/kalkon etc under hela graviditeten utan att frysa in den. Frågade dessutom min barnmorska som sa att det var helt ok! :)

  • 3

    Upotek

    4 Upotek

    p.s den skall givetvis vara varmrökt och inte kallrökt! :) detta för att varmrökt har uppnått en viss temperatur som gjort att möjliga bakterier har avlägsnats. 

  • Har ätit rökt skinka mm under alla min fem graviditeter. Inget har hänt mig el mina barn. Min bm har heller inte sagt något om det. Så ät du på. :)