Jag kom nyss hem från en kompis som serverade middag med efterrätt. Är bara 8+3 (och har haft misfall tidigare) så vill inte säga att jag är gravid. Efterrätten var mousse, fick reda på efteråt att hon haft i råa ägg, har inte hört innan att man har det i mousse (brukar inte ha det själv i de recept jag gjort). Hur "farligt"/
"obra" är det för mig och fostret? Har jag ökat risken för misfall? Skulle bli så ledsen om det blev så igen...
hej tror inte det ska vara nog fara så länge de inte upprepas, har också hört att de inte är bra för barnet, men kära någon jag tränade och drack åra ägg fram till vecka 7+3 innan jag ens visste om det illa livet, och nu är vi i vecka 15+4 och mår toppen:). fick till och med se det lilla livet igår(L).
så oroa dig inte. och lycka till kram
tror du kan vara lugn
Om du åker utomlands eller köper ägg som inte kommer från svenska bönder då ska du undevika dem pga risken med salmonella.
Min BM sa att jag kan äta hur många ägg jag vill. Ägg är det ända som hjälper mot min foglossning lite grann har jag märkt. Det ända hon sa var att jag kanske borde tänka på kollestrolet.
Varför ska det inte vara bra med råa ägg? Det enda jag spontant kan komma att tänka på är den eventuella risken för salmonella som i Svenska ägg är mycket liten så liten att inte ens livsmedelsverket avråder gravida från at äta ägg. 90% av alla som smittas av Salmonella gör det utomlands.
Ser man till den lilla risken att få salmonella så är det samma symtom hos den gravida som hos den icke gravida. Dock kan salmonella orsaka en allvarlig infektion som invaderar blodbanan och får man denna infektionen när man har salmonella så finns en ökad missfallsrisk. Denna allvarliga infektion är dock ovanlig.