justjenniie

4 justjenniie

12361 visningar

Positivt gravtest 9 dagar efter mens vecka 2

Hej, jag tog ett gravtest i lördags kväll och det visade två starka streck, hade mens den 21 till den 28 september. Enligt en gravidapp ska jag vara i v 1+4 (2) och jag undrar om testerna kan visa positivt så snabbt efter mens?? Tog ett test dagen efter med morgon urin och det var också starka streck.

1369 Svar (äldsta svaret först)
  • 1

    Mille87

    5 Mille87

    Du har nog blivit gravid innan din mens och inte efter. Man har normalt sett ägglossning ca 14 dagar innan mens och det har du knappt hunnit ha. Hade du blivit gravid efter denna mensen så hade inte gravtesten varit så starka. Hcgn hade varit alldeles för låg. Räkna istället från förra mensen, alltså mensen innan den 21-28 september. Hoppas du förstod trots luddig förklaring :P Ring annars MVC och rådgör :)

  • Jasså okej ja jag tror du har rätt i det, så långt tänkte inte jag hehe :p va ett tag sen jag var gravid 3 år sen nu och har ju glömt hur det var, och tog ut min pstav i juni detta året så fick jag första mens i augusti :p men då har jag gått o haft mens trots att jag är gravid då :o får nog ringa imorgon och kolla med bm och så för vill ju veta lite mer hur långt gången jag verkligen är, jadå jag förstår hur du menar hehe, tog digitalt innan idag med veckoindikator som visade 3+ och det menades med att jag blev gravid för mer än 3 veckor sen och är minst i v 5+ :D tack så mycket för ditt svar ! :D 

  • Men man har inte mens när man är gravid.. du är gravid men man har inte mens när man är gravid så det va säkert bara en blödning du hade :)