När du använder och besöker BliMamma.se godkänner du vår Cookie och sekretesspolicy. Ok, jag förstår
Inloggade medlemmar: 370 gäster
Jag vill använda sajten anpassad för... laptop/dator mobil/surfplatta

Huvudmeny

Sök bland alla frågor
1751 visningar
vecka 2

Positivt gravtest 9 dagar efter mens

Hej, jag tog ett gravtest i lördags kväll och det visade två starka streck, hade mens den 21 till den 28 september. Enligt en gravidapp ska jag vara i v 1+4 (2) och jag undrar om testerna kan visa positivt så snabbt efter mens?? Tog ett test dagen efter med morgon urin och det var också starka streck.

11 månader Gravid Rapportera Prenumerera Rekommendera

5 Svar

11 månader Rapportera Rekommendera

Grattis!:)

11 månader Rapportera Rekommendera

Stort Grattis!! :)

Nej, man har inte mens när man är gravid, men man kan få mensliknande blödningar under graviditeten. I början tror man kanske att det är mens och därför var det enklast att kalla det för det :) Jag har haft ''mens'' under graviditet, men tyvärr slutade i mf den gången. Det var precis som en vanlig mens.

11 månader Rapportera Rekommendera
Men man har inte mens när man är gravid.. du är gravid men man har inte mens när man är gravid så det va säkert bara en blödning du hade :)
11 månader Rapportera Rekommendera

Jasså okej ja jag tror du har rätt i det, så långt tänkte inte jag hehe :p va ett tag sen jag var gravid 3 år sen nu och har ju glömt hur det var, och tog ut min pstav i juni detta året så fick jag första mens i augusti :p men då har jag gått o haft mens trots att jag är gravid då :o får nog ringa imorgon och kolla med bm och så för vill ju veta lite mer hur långt gången jag verkligen är, jadå jag förstår hur du menar hehe, tog digitalt innan idag med veckoindikator som visade 3+ och det menades med att jag blev gravid för mer än 3 veckor sen och är minst i v 5+ :D tack så mycket för ditt svar ! :D 

11 månader Rapportera Rekommendera

Du har nog blivit gravid innan din mens och inte efter. Man har normalt sett ägglossning ca 14 dagar innan mens och det har du knappt hunnit ha. Hade du blivit gravid efter denna mensen så hade inte gravtesten varit så starka. Hcgn hade varit alldeles för låg. Räkna istället från förra mensen, alltså mensen innan den 21-28 september. Hoppas du förstod trots luddig förklaring :P Ring annars MVC och rådgör :)

Liknande frågor

Skriv ett svar

Du måste vara inloggad för att skriva en recension. Om du inte redan har ett användarkonto så kan du skaffa ett här.