PaulineK

5 PaulineK

2422 visningar

Om vattnet går.. vecka 38

Har börjat tänka på det där med om vattnet skulle gå när man är själv på nåt "olämpligt" ställe som i en buss tex. vad gör man då liksom? Är ganska obekväm inför tanken att vattnet skulle gå när jag är själv. Är det nån som känner för att dela med sig av sina egna erfarenheter om när  vattnet har gått är det uppskattat. :)

Kram på er!

12 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  jessica03

  5 jessica03

  Exakt vad jag går runt och tänker på också! Är i dag i 40+5 så vattnet borde och ska banne mig gå när som helst! :) Därför drar jag mig för att tex åka till Ica och handla... Vad sjutton skulle man göra liksom om vattnet går vid ost disken? :) Samtidigt väldigt tråkigt och långsamt att bara gå hemma och VÄNTA!
 • Haha, ha oxå funderat på de o är bara i v 24 ;) men inte ens säkert att vattnet går, min syster ha fött tre barn o ingen av dom gick vattnet på utan fick tas hål på på bb. Hon for in pga värkar, så kan bli så oxå :)

 • 3

  catja

  5 catja

  Haha så tänker ja med :D:D:D haha kommer bli spännande. Ja dör om de händer där de ej ska haha.
 • 4

  Migos

  3 Migos

  En av mina förlossningar startade med att vattnet gick när jag hos en kompis o gick på toa. Ropade ut till henne om jag kunde låna en större variant av binda och om hon ville vara vänlig att meddela den blivande pappan. Hon asgarvade över mitt lugn och jag blev själv förvånad över det. Men å andra sidan det tog ett tag innan värkarna kom igång på allvar oxå. 

  En annan bekant var på fest när vattnet gick en månad innan bf, blev en minnesvärd fest för alla och det gick jättebra! 

  Själv har jag nog mer oroat mig för att vattnet ska gå i sängen eller soffan och man sölar ned. Då ännu värre med någon annans soffa!!! Men sen tänkt att det är ganska ovanligt med att vattnet går sådär mycket utan det mest sipprar när det kommer.

  Lugn bara lugn, allihopa!! :D

 • Går vattnet på en buss tillexempel får man väl ringa någon man känner och fråga om de kan hämta en så man kan gå av bussen :)

  Till busschaffören får man väl säga som det är xD " Hej, det är söligt vid ena sätet för mitt vatten gick! Jag är ledsen " typ xD

  Tror man löser det när man är där om det händer :P Förlossningen startar ju inte på stört bara för att vattnet går. Som många säger så tar det oftast ett par timmar innan värkarna startar efter vattenavgång :)

 • 6

  baby87

  5 baby87

  Jag är gravid med nummer 2, 39+2 & funderar hela tiden på om vattnet ska till & gå på väg till dagis på morgonen tex, haha!
  Mindre kul att städa den bilen sen ;)

  Mitt vatten gick på toaletten, skulle hoppa i duschen men blev kissnödig direkt efter att jag varit på toa, satte mig & KLICK, magen hoppade till & vattnet forsade....OJ vad det rann, ända tills hon var ute!

  Kram & lycka till!

   

 • 7

  Nemo11

  4 Nemo11

  Jag läste någonstans att det är bara 10 % av alla förlossningar som startar med att vattnet går! Är bara i vecka 10+3 men man har ju alltid tänkt att den dagen det är dax så går vattnet helt plötsligt! Kände mig nästan lite ledsen att de var så liten chans att det verkligen blir så!
 • När jag väntade sonen så gick mitt vatten på morgonen när jag klev upp ur sängen, och de va inte lite vatten som kom, sen började värkarna 2 timmar efter.
 • 9

  PaulineK

  5 PaulineK

  Har också läst att det bara är 10% av alla förlossningar som börjar med att vattnet går. Vart lite chockad faktiskt då jag alltid haft bilden av att en förlossningen börjar med att vattnet forsar ur en, hehe. Men man går ju och funderar alltså...

 • 10

  elhamebadi

  5 elhamebadi

  Att vattnet går är bland det roligaste som har hänt mig och när det väl händer så blir man väldigt rationell och logisk! Tror inte du ger dig själv utrymme för att skämmas då :)

 • 11

  Nemo11

  4 Nemo11

  ja hela min bild av hur vattnet går och man grabbar tag i bb väskan och åker i full fart blev lite krossad kände jag, de har man ju haft som bild så länge jag minns

 • 12

  Maddox

  4 Maddox

  Haha, det funderade jag aldrig på! :) Var ju så inställd på att bli igångsatt och att de skulle "ta" vattnet på mig som de gjorde med mamma :) Två dagar innan bf var jag vid farmors och dagen innan bf fick jag värkar, vattnet gick när jag låg i förlossningssängen och då tyckte jag att det var lite pinsamt. Det bara knäppte till en gång och så forsade det ut en massa vatten, haha tänk om det skulle ha gått någon gång när jag var på stan eller något :D