Min1

2 Min1

3778 visningar

om att färga håret- kan jag ha skadat barnet? vecka 12

Hej!

jag har läst öööverallt jag hittat info om att färga håret under graviditeten och överallt har det stått det har varit okej så då har jag gjort det. Jag har inte använt toning utan riktig färg till utväxten framme vid luggen och mittbenan typ... har gjort det vidd 2 olika omgångar i förstra trimestern. Nu råkar jag se på en annan sida att man absolut INTE ska varken färga eller tona i första trimestern? nu får jag smått panik och undrar om jag kan ha skadat fostret?? :( har ni färgat erat hår med riktig färg tidigt i er graviditet? vad har ni för erfaranheter?

 

11 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  _anni_

  4 _anni_

  Jag bleker mitt hår och har gjort 2 ggr i grav. Min bebis mår kanon!! Jag är själv frisör och står i all skitlukt hela dagarna. Ifall någon ska vara orolig så är det vi frisörer som får i oss sådana starka lukter varje dag, så var inte orolig=)

 • 2

  SusanneN

  0 SusanneN

  Hej!

  Var inte orolig. Jag har själv färgat håret totalt 3 ggr under min graviditet både i första och andra trimestern. Pratat med min barnmorska och hon har sagt att det finns inget som bevisar att det skulle vara skadligt för fostret och min bejja sparkar och har sig för fullt därinne :)

 • 3

  Ungmama

  4 Ungmama

  Det här är en fråga som ställs väldigt ofta :P

  Det enda som kan hända när man färgar håret under en graviditet är att håret blir "fel" färg, pga hormonförändringarna. men absolut inte skadligt! :)

 • Jag färgade håret en del gånger under min förra graviditet och mitt barn mår bra. den här gången har jag med färgat, två gånger. så det är nog ingen fara...

 • 5

  Heartan

  2 Heartan

  Nej, oroa dig inte! Det där är en gammal skröna som lyckats överleva. Riktigt grym sån. Jag blonderar mina utväxter och har gjort det även under graviditeten. Har frågat massa frisörer på nätet och IRL och de enda som sagt att man inte får, är gamla tanter som kör med att lägga håret på rullar och sova med hårnät. ;) (Alltså, såna som inte utbildat sig alls, typ.)

  Även att håret ska kunna bli fel färg ska oxå vara en skröna, så färga på du! Enda risken jag kan se är att en del får sämre hårkvalité i början av graviditeten. (Mitt höll på att trilla av, men nu är det bättre än någonsin!)

   

  Lycka till! =)

 • Färgade håret förra gången jag var gravid och det blev RÖTT! Antar att det är pga de där hormonförändringarna.. för det skulle ha blivit brunt och jag har haft samma färg många gånger tidigare..

 • Jag ær både frisør och gravid sjælv, och kan sæga att det går så bra att færga hår :) Jag sjælv håller på med færger, permanent oljor osv dagligen. Om det blir obehaglig eller stark lukt åt dig be dom anvænda "climazonen", den suger upp dålig luft :) Kram

 • 8

  baby2011

  4 baby2011

  jag har färgat 4 gånger redan under graviditeten :)

 • 9

  Ujsan

  0 Ujsan

  jag kan tänka mig att anledningen till att de säger att man inte ska färga eller tona håret beror på att det inte vet om det påverkar barnet eller inte.

  Men jag har färgat håret både med min dotter i magen och min nuvarande och inget har hänt.

 • 10

  Tinkelbell

  4 Tinkelbell

  jag färgade flera gånger och nej det skadar inte barnet :) Behöver inte heller alltid bli skillnad i hårfärgen!

  Märkte aldrig av hormonerna när jag färgade håret resultat mässigt ^^

 • 11

  Min1

  2 Min1

  Oh vilken lättnad! tack alla för era svar!! =)