mama5

0 mama5

6589 visningar

kraftiga migränanfall och social fobi?? vecka 24

Hej ,nu är jag i vecka 24+4 och har sen cirka 2 veckor tillbaka fått samanlagt 3 vad jag tror är migränanfall. Det börjar med som skimmer för ögonen, och har blivit så illa att jag liksom ser bara halva ting av allt. sen stickningar i fingrarna som går över till bortdomningar som sen liksom vandrar runt i kroppen och slutar alltid i ansiktet och i munnen/tungan,det känns svårt att andas och vid ett tillfälle fick jag också som "ryckningar" i kroppen (mest benen). det är otroligt obehagligt och jag har alla gånger fått panik känslor samtidigt.... stressar antagligen upp mig mycket också men sist blev det så illa att jag fick bli hämtat med ambulans från jobbet.

läkare tog prover osv men hittade inga fel (skönt) men fick liksom ingen vidare information ang något eller några tips på vad jag själv kan göra.. försöker just nu ringa läkare och få en tid men utan framgång för tillfället.. mitt problem nu är att jag inte kan njuta av min graviditet på samma sätt som innan allt detta, eftersom att jag går och är rädd för att det ska komma igen. och jag har också blivit lite folkskygg nästan, tycker nästan jag har fått lite social fobi.

tycker att vistas ute bland folk och livfulla miljöer är jobbigt krävande,och jag blir stressad av det. och nu är jag sjukskriven veckan ut från jobbet.. det känns förjävligt eftersom att det här är verkligen inte ett sätt att leva på och det känns otroligt jobbigt att inte få kunna njuta av den här underbara tiden längre.

är det någon som har haft liknande problem eller har några tips så länge?

fortsätter att försöka nå både min barnmorska och vårdcentralen men det verkar vara väldigt svårt att få tag i någon idag ?!

1185 Svar (äldsta svaret först)
 • Det här med migrän som du förklarar kan te sig på så många olika vis. Jag har levt med min migrän i 20 år och under graviditeten ligger jag varje vecka med anfall.

  Migrän ter sig mest i huvudet och stannar oftast kvar där och krampar. Huvudet blir så ömt att man kan tro att detta ska sprängas i småbitar. Under ett anfall kan man oxå men inte alla mår fruktansvärt illa och man kan behöva kräkas. Man kan under ett anfall oftast behöva mörker omkring sig och tystnad. Då mår skallen bäst.

  Dessa krampliknande symtom du berättar om är det i början eller under själva anfallet med huvudvärken.

  Du beskrev aldrig huvudvärken.    Hur ter sig den?

 • 2

  mama5

  0 mama5

  kramperna pågick en tid i mitten av anfallet ,om man man säga så..det höll inte i sig så länge men tillräckligt för att kännas väldigt obehagliga.

  huvudvärken kommer oftast efteråt. en gång kom den innan men var inte så stark.

  det har inte varit huvudvärken som varit mitt största problem, den hade jag kunnat leva med.det är mer det att jag går och är rädd för det som ställer till det nu..och när det väl inträffar är det huvudvärken som egentligen känns mest lindrig.

   

 • 3

  Uggetq

  0 Uggetq (gäst)

  where to buy ivermectin cream - purchase ivermectin ivermectin cream cost