Mimii

3 Mimii

1185 visningar

Hur ligger det till egentligen? vecka 24

Jo har hört att när barnet är under 3 år så är det lag på att barnet får enbart bo hos mamman, men får självklart träffa pappan i ett visst antal timmar, och så, men enligt lag så kan inte pappan tvinga barnet att sova hos sig, asså enligt lag så kan jag neka pappan till att barnet sovades hos han. Hur ligger det till egentligen, någon som vet hur denna lag fungerar? tacksam för många svar!

3 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  -Diesel-

  0 -Diesel-

  de tror ja inte stämmer, då min halvbror har haft varannan helg sen hans dotter var 10 månader och nu när hon är 2 år har de varannan vecka.

  men ja tror de e hur hela familjesituvationen ser ut, rätten/familjerätten o de dömmer ju olika från fall till fall.

 • 2

  lotta1984

  4 lotta1984

  Beroende på livssituationer och omständigheter runt om så är det nog väldigt mycket som pappan måste ha jobbigt med om du ska få igenom ett sådant beslut.

  Tror inte att du kan neka pappan heller att ha barnet sovandes där, om han inte skrivit på att du har enskild vårdnad. Pappan har isåfall rätt att ta ut sin del av föräldraledigheten med.

  Jag personligen tycker det är hemskt att man ska ta ifrån barnets pappa för att man som föräldrar inte kan hålla ihop. Barnet har inte valt sina föräldrar! Så man får helt enkelt komma på en lösning som är bra för barnet och som fungerar i praktiken. Men utesluta pappan ur barnets liv i 3 år tycker jag låter fruktansvärt och det finns ingen stöd i någon lag gentemot det om han inte begått mord eller nåt...

 • 3

  Zus

  Zus

  Jag vet inte hur det ligger till :) men jag vet att jag har ensam vårdnad om min son och att hans pappa har umgängesrätt med minimum varannan helg, detta bestämdes av familjerätten i vår kommun jag tror att du kan få bäst svar på dina frågor där.

  Men om du är helt själv så kan det i långa loppet vara ganska skönt att få lite tid för sig själv. Och då tror jag att det blir lättare både för dig, pappan och barnet om ni börjar tidigt med övernattningar. Vi började vid ca 8-9 månaders ålder.

  Vi har endast en regel att aldrig snacka skit om varandra inför vår son och det har fungerat, vi är inte bästa vänner, vi är inte ens vänner, men det vet inte vår son han har vuxit upp lycklig och trygg och älskad av oss båda med bonusen att han alltid har haft 2 julaftnar och 2 födeslsedags fester varje år.

  Och vet du det bästa av allt, min son är i dag tonåring och vad jag är tacksam för att hans pappa finns där. För bebisen är inget problem att ta hand om själv, men det är ganska skönt att få stöd när tonåring har växt om dig, fått arg mörk röst, och väger ca 15 kg mer än dig. Att då få höra att hans pappa har klivit in och sagt ifrån på skarpen att mamma ska behandlas med respekt för hon har givit dig livet är otroligt skönt.

  Jag önskar dig all lycka och hoppas att ni finner en lösning där ni kan fungera i harmoni :) det gjorde vi