myssisen

2 myssisen

3235 visningar

Hur funkar en igångsättning? vecka 34

Jag undrar hur dom gör när dom sätter igång en förlossning,? eftersom dom pratar om att jag ska få göra de, nu när jag haft värkar i en vecka utan att öppna mig något. 

vore jätte tacksam för era svar

// My

8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  viochjag

  4 viochjag

  Det är nog olika hur dom gör beroende på hur det ser ut för mamman i sig. Men för mig som blev igångsatt så gjorde dom såhär pga havandeskapsförgiftning.

  Jag va bara öppen 2 cm när jag kom in, fick en ballongkateter in i mufflan som dom fyller med vatten har jag för mig, eller så kanske det var lyft? Vet ej, dom satte in mig för att jag skulle öppna mig 3, vilket en förlossning startar på. Tog mig 6.5 timme o öppna mig en ynka. Sen tog dom hål på hinnorna, gav mig dropp som dom sakta men säkert höjde. 9 timmar senare kom min son. Kort och gott. Ring och fråga om du undrar, dom svara dig nog mer än gärna.

 • 2

  myssisen

  2 myssisen

  Tack så mycket:) kan ändå vara skönt att veta lite hur det går till.

 • 3

  sotemmie

  5 sotemmie

  Jag blev igångsatt i vecka 37 med min sista son, pga att han var förstor:). Vi kom in kl 7 på morgonen och dom kollade om jag var öppen något och 2cm var jag öppen, sen gjorde dom en hinnsvepning i hop om att jag skulle öppna mig mera, Jag fick ligga till kl 12 på dagen sen tog dom vattnet. Sen fick jag och sambon åka ner och ta en glass i väntan på värkarna, men inget hände, vid halv 1 var vi upp på rummet igen, och vi kl 1 kom läkaren kände på mig och satt dropp värkstimuleranade. Och sen jävlar var det igång, Han var ute 10min över 4 sen på dagen :-). 

  Och hur jag upplevde det fyyy faaan vad ont jag hade långa verkar och jag öppnade mig snabbt, så jag rekomendera dig till att gå hemma tills det startar av sig själv. Om du inte tycker om smärta vill säga, men det gör väl nästan ingen:-(.

  Du kan ju iaf gå 8veckor till som mäst. Eller 6 veckor som minst innan det sätter igång:-).

  Lycka till :-)

 • Jag blev inte igångsatt, men jag fick en hinnsvepning som kan starta førlossningen mer naturligt (den startar dock inte på alla som får en). Då går dom inn till bebisens huvud med ett (eller flera?) fingrar och ruckar på hinnan som ligger runt huvudet. Det produseras hormoner av det om jag minns rætt :)

 • Jag sattes igång som den första skribenten, med "ballongmetoden". Om jag inte hade varit öppen skulle de ha satt en gelé av hormoner på livmodertappen för att det skulle öppna sig sa de. 12,5 timmar tog det från första värken! Det här fixar du galant!
 • 6

  Pruttis

  4 Pruttis

  VI Blev igångsatta med ballongmetoden, alltså att dem för upp en ballong som dem blåser upp där nere så att det ska vidga sig, sen släpper den vid ca3.5-4 cm..sen hinnsvepning där vattnet gick direkt..  sen värkstimulerande drop... och sen vänta... eftere 9 timmar tyckte dem det tog för lång tid och det blev tillsut ett kejsarsnitt..

 • 7

  myssisen

  2 myssisen

  Tack snälla för era svar , känns lite lugnare för vad som kasnke komma skall:)

 • 8

  Lijepa

  3 Lijepa

  Jag rekomenderar dig att titta på programmet "en unge i minuten" som gick på tv4.. där får man följa och se många kvinnors olika förlossningar.. man får se igångsättning, kejsarsnitt, akut kejsarsnitt, långa- och korta förlossningar, olika bedövningsmetoder.. Jag har lärt mig mycket utav att kolla på det :)