zoxina

3 zoxina

4269 visningar

Gravid vecka 28

Jag har börjat få värkar. Vet inte om det är förvärkar eller om det är riktiga värkar. Har egentligen haft så en vecka, men just idag är det starkare och den sista timmen har det kommit ungefär en i kvarten som varar i kanske tio sekunder. Dock gör det inte så jätteont, utan det är lätt att ta sig igenom. I morse kände jag även att något liksom rann ur mig. Vet inte om det var flytningar eller vattnet, luktade på det och tror inte att det luktade något speciellt.
Jag har ingen möjlighet att åka till förlossningen då den ligger cirka tio mil härifrån och jag måste packa en massa för att resa till min mamma och fira första advent där imorgon och hon bor fyra timmar bort.
Vad borde jag göra?

848 Svar (äldsta svaret först)
  • 1

    zoxina

    3 zoxina

    Oj, skulle egentligen döpa detta till Värkar, men råkade sätta fel namn på frågan.

  • 2

    pygmepuff

    5 pygmepuff

    det låter som förvärkar, en riktig värk håller i sig ca 40 sek och man går dubbelvikt igenom den så det går inte att missta sig på.
    Man kan få jättevattniga flytningar på slutet av grav, jag trodde att mitt vatten gått flera gånger. 
    Men jag tycker du ska ringa och fråga ialla fall så kommer de nog kunna lugna ner dig =)

  • 3

    Nikoba

    5 Nikoba

    Håller med föregående skribent om att det inte låter som värkar. De gör ritkigt ont och man får liksom stanna upp och genomlida den innan man kan fortsätta med annat. Helt olikt förvärkar.

    Jag hade grymt mkt flytningar i slutet av min grav.Skickades tillomed till gyn för undersökning då min bm misstänkte vattenavgång men icke.

    Så det är nog ingen fara . :)
    Ring annars förlossningen och rådgör med dem.

    Lycka till!