Mili

0 Mili

2867 visningar

Förvärkar tecken på tidig bf? vecka 36

Jag har en liten fråga som jag funderat på ett tag. Det är nämligen så att jag under hela sista halvan av graviditeten haft sammandragningar lite då och då, speciellt när jag rör på mig mycket och jag vet att det är helt nornalt. Nu senaste 2-3 veckorna har jag därmot fått helt andra sammandragningar. Det ömmar i nedre delen av magen, det liksom pressar nedåt ibland utan någon speciell anledning och min mage kan bli stenhård och liksom mola nedåt fast jag bara ligger ner i sängen.

Allt detta är ju normala tecken, men frågan är om den ökade kontinuiteten i dessa tyder på att födseln kanske är i antågande, kanske tidigare än vad som är beräknat. Min barnmorska sa redan förra veckan att bebisen har fixerat sig vilket jag förståt är rätt tidigt för en förstföderska. Samtidigt är min mage rätt liten(har legat efter 2-3 veckor helatiden i mätningarna). Är det någon som vet eller brukar det vara så att man har så kraftiga förverkar redan så tidigt som jag haft?

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  noelojag

  0 noelojag

  sammandragningar är vanligt, jag började få i vecka 14.. men om de gör ont tycker jag du ska ringa och rådfråga. visst kan det vara annat men om du är orolig så ska du ringa!

 • 2

  Mili

  0 Mili

  Är väl inte direkt orolig eller har mycket ont utan funderar mer på om någon som haft som jag fött tidigt eller om det är vanligt att man har så här mycket kraftiga sammandragningar så många veckor innan bf.:)

 • 3

  Li_n_da

  3 Li_n_da

  Hej jag är själv i vecka 40 + 4 idag och har haft förvärkar i 3 - 4 veckor nu så det är helt olika. Men en födsel mellan vecka 38-42 är ju helt normalt så du har ju inte långt kvar ändå :)

 •  Har haft tidiga sammandragningar med alla mina 4 barn. Dom har även fixerat sej tidigt men ändå är dom födda 11-14 dagar efter bf. Men man vet aldrig, det är så olik från person till person o graviditet till graviditet.

  Lycka till =)

 • 5

  Mili

  0 Mili

  Linda: Nej jag vet, bebis är ju färdigutvecklad, men har lite småsaker som jag gärna vill hinna innan hon kommer haha.:)

 • 6

  Angel.L

  5 Angel.L

  jag fick sammandragningar väldigt tidigt oxo :).. och min bebis var helt fixerad och klar i v 34. så hon fixerade sig tidigare för hon hadde legat där ett tag sa bm.  men så kom min dotter i v 36. men det är olika för alla. 

 • 7

  Angel.L

  5 Angel.L

  och det var min första :). glömde säga det :)