sjennifer

3 sjennifer

1575 visningar

Förvärkar? vecka 32

Hejsan ! 

Jag är i vecka 31+5 idag och har sedan flera veckor tillbaka haft mensvärksliknande smärtor, VARJE DAG. Nu kommer det tätare och dem kommer som hugg, ofta efter varandra. 

I natt vaknade jag av att jag fick dessa smärtor, vilket är ovanligt och har haft några nu på morgonen. Är detta sammandragningar eller förvärkar :P ? Påminner som sagt om KRATIGA menssmärtor samt som om man ska göra 2:an i byxan :P ! 

Om det är förvärkar, vad innebär det ? Känner inget större förtroende till att prata med min BM då jag tkr att hon ALDRIG tar mig seriöst df att jag är ung. 

5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  NPeters

  3 NPeters

  Har precis likadant! Har fått förklarat för mig att det är förvärkar...

 • 2

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  min bm sa att det är förvärkar, även om jag bara får som svaaaagt molande mensvärk, känns knappt...

 • 3

  NPeters

  3 NPeters

  Det är inget farligt med förvärkar, det är helt naturligt att ha. Det betyder inte att du kommer föda för tidigt eller något sådant, utan helt enkelt att kroppen förbereder sig på en förlossning.

 • 4

  Ma2010

  4 Ma2010

  Låter som förvärkar, och är inget att oroa sig för, även om det är sjukt jobbigt! Trappa ner på tempot och vila upp dig ordentligt är väl det bästa man kn göra. Mina blev iaf värre om jag hade ansträngt mig under dagen..
 • 5

  Nykaria

  0 Nykaria

  Förvärkar.
  Så länge de inte är regelbundna är det inget att oroa sig för. När de är regelbundna är det nog bra att ta en tripp till förlossningen och försäkra sig om att du inte börjar öppna dig etc.