Blabla12345

3 Blabla12345

13873 visningar

Blödning :( vecka 12

Hej allihopa! Igår gick jag en lång promenad, för lång då jag blev totalt utslagen när vi väl var hemma.. Hade missat att dricka ordentligt med, är väldigt känslig för värme.. Iallafall, jag vaknade mitt i natten och behövde gå på toa då var det blod på pappret, färskt blod :( blödningen slutade efter ca 1 timma..hade inte ont eller så i samband med blödningen. Har inte ont nu på morgonen heller förutom växtvärk/ öm i livmoders området som vanligt.. Jag vet att det är normalt att ha mindre blödningar under tidig graviditet men känner mig helt förkrossad..att jag har ångest/panikångest gör det inte direkt lättare heller..så rädd att något hänt. Ska ringa min bm på måndag och se om jag kan boka ett nytt ul.. Känns inte som någon mening att åka in nu heller eftersom jag varken har ont eller blöder.. Svårt att svara på kanske men kan jag bara ha överansträngt mig? Vad kan en sådan blödning bero på? Det är första gången jag blöder under min graviditet..
1947 Svar (äldsta svaret först)
  • Det är som du säger vanligt med blödning i tidig graviditet, men gör som du tänker - kontakta din bm. Var det en stör blödning med klumpar eller bara en mindre?
  • Det var en sparsam blödning utan klumpar m.m. Kom endast på pappret, såg ut som färskt blod, Det som gjorde mig rädd. det var väldigt sparsamt, avtog fort och har inte kommit tillbaka, så borde inte behöva oroa mig.. Försöker intala mig det iallafall! Men ska kontakta min bm oavsett..
  • Då tror jag att du kan vara lugn. Missfall innebär ofta större blödningar, klumpar och smärta (som kraftig mensvärk) . Det kan absolut förekomma mindre blödningar också, men det är inte det typiska. Under graviditet blir slemhinnorna väldigt sköra och blöder lättare, tex vid ansträngning ansträngning, samlag eller till synes utan orsak.