catja

5 catja

2463 visningar

Är det svårt att bli gravid när man tar mediciner?

Hej Tar adhd medicin. Bara 36mg om dagen. Min läkare säger att jag ska skuta med medicin om jag blir gravid. Eller sluta nu om jag ska testa att bli gravid. Jag undrar om någon här inne går eller har gått på medicin o haft svårt för att bli gravida under tiden? O blivit gravida snabbt efter ni slutat ta er medicin? Min läkare trodde ej de skulle va svårt att bli gravid men sen hr ju som ej den kunskapen heller som skriver ut sån medicin.
9 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Linkan

  5 Linkan

  vulkwn medicin?
 • Om det är en medicin man inte ska äta när man är gravid så bör du ju sluta ta den om du försöker bli gravid. För fostrets skull.
 • antar att det är conzerta du tar. Det innehåller ju en liten mängd amfetamin vilket är skadligt för ett foster. Svårt att bli gravid tror jag inte, men rekommenderar läkaren att du ska sluta med den i samband med försök så kanske det vore bra :)

 • Äter du centralstimulantia så ska du sluta innan du blir gravid. Det kan vara skadligt för fostret att utsättas för dessa preparat i tidig graviditet och det är därmed vanligt med komplikationer som beror av sådana preparat. Så sluta med medicinering, och ett tidigare intag av den typen av medicin ska inte försvåra att bli gravid.

 • vilka skräckinjagande inlägg man sa att ep medecin fick man inte heller ta så vadå med folsyra som man ska ta ändå gick det jättefint ni skrämmer bara upp kvinnorna med erat medcin prat det är inte farlig/erfaren

 • Det är fakta Juliaette /utbildad
 • 7

  catja

  5 catja

  Nä har tagit kusinen till concerta ett bra tag nu. Känns lite ängsligt att sluta ta den bara.
 • 8

  Linkan

  5 Linkan

  Det ska du inte äta. Sök på fass
 • Julieaette, folsyra är ett essentiellt ämne det är inte amfetamin och andra centralstimulantia. Det finns väl en meningen med att läkare råder en att sluta äta medicinen. Dessutom är ditt råd att folk ska äta vilken medicin som helst betydligt mer upprörande!

  Catja, det är viktigt att du pratar med din läkare som har ansvar för din ebhandling av ADHD, så att du inte står utan hjälp helt. Men, jag tror nog att denne läkare kommer avråda dig från centralstimulantia och leda in dig på en annan väg. Det är inte bra om du behöver medicinering för din ADHD och bara slutar utan att behandlaren har koll på detta.