27 jun2012
3
Av llouise · 5 · 782 visningar · gillad 1 gånger

tvingad till abort ?

Det känns som att jag ska gå sönder . Ligger på sängen och blir snart galen av alla tankar . Träffade min sambos ex idag, hans dotters mamma och vi pratade om min graviditet som han redan berättat om för henne . Jag har inte velat/orkat prata med henne innan trots att min kurator har pushat mig till att göra just det eftersom att hon gått igenom samma sak (han vill att hon/jag gör abort) . Jag har inte orkat höra vad hon gick igenom för det kommer troligtvis bli det jag också får uppleva.. Efter detta samtal är jag inte lika säker . Men hur ska jag kunna ta bort mitt barn mot min vilja ?! :( Hon hade ingenting positivt att säga . Han är så hemsk ibland ! Jag vet varken ut eller in - bara att han aldrig kommer förändras .. Jag önskar så hemskt mycket att jag får uppleva kärlek och att han vill ha barn med mig också ... Men nej .. Aj !!

Kommentarer

Av Soetnos · 11 år sedan ·
7
Var noga med att tänka på dig själv.. Han kommer troligen inte vara i ditt liv för evigt, men sorgen efter en abort finns kvar.. Det är inget man kan göra ogjort.. Och det var hemskt det jag gick igenom!
Av Bumbi · 11 år sedan ·
5

Man ska aldrig göra något mot ens egen vilja!, visst ska man lyssna på pappan men i slutändan är det du och inte han som ska gå igenom en abort och leva med det. Det är inte bara ett barn du tar bort utan det är din tanke på barnet och din fantasi om hur det skulle kunna bli (med eller utan sambo). Det är en sorg det med.

Man är många gånger starkare än man tror och ensam kan man också ge ett barn massor av kärlek. Bostad. Mat osv. Dessutom så behöver barn trygga vuxna i sitt liv och det kan vara andra familjemedlemmar och behöver inte just vara pappan om denna inte är bra.

Jag hoppas ni kan komma överrens till något där båda kan må bra! Lyssna på ditt "hjärta" för det vet redan det som du borde göra.

Kram

 

Av juliet · 11 år sedan ·
3

jag tycker nog man är två som är gravida så följ ditt samvete för det verkar du ha ett.

Av Eva87 · 11 år sedan ·
1

Åh, jag hoppas du läser det här. Jag var i exakt samma sits som dig för ett par år sedan, jag var ung och ingen alls var positiv till att jag var gravid, varken pojkvän eller ens barnmorskan på ungdomsmottagningen, hon tittade bara på det positiva testet och sa "stackars dig, ska vi boka aborten nu?" , jag kände mig tvingad till abort, vilket det hela slutade med, jag har aldrig mått så dåligt i hela mitt liv, det slutade med att jag fick gå till en kurator och bli medicinerad pga depression och panikångest, allt det eftersom jag gjorde något jag egentligen inte ville. Så tänk efter noga, vill du behålla barnet finns hjälp att få på annat håll! men vill du inte så vill du inte, huvudsaken är att det måste kännas rätt!

Av zemra · 11 år sedan ·
5

I slutändan är det ditt val och ingen kan tvinga dig att göra något mot din vilja. Tycker redan det känns som du har gjort ditt val i tankarna. Som sagts ovan, så kanske han inte kommer finnas kvar i ditt liv och du förtjänar att vara med någon som verkligen älskar dig och vill ha ett kärleksbarn med dig. En eventuell abort kan sitta kvar länge hos dig psykiskt, du kanske mår dåligt länge efter och känner stor ånger för att någon annan ville att du skulle göra det och så ska det inte heller vara.

Men bara du vet vad som är bäst för dig och ditt barn och oavsett ditt val, så finns vi här för dig och stöttar dig om du vill prata.

Styrke Kramar <3

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar