04 jun2013
5
Av jenny88 · 8 · 322 visningar · gillad 0 gånger

Samtal från bm

Va hos barnmorskan i torsdags på inskrivning, fick göra alla de där proverna man gör i början av graviditeten, alla visa bra förutom att ja hade blodbrist eller ja järnbrist kanske det heter?! Hon sa inte värdet utan bara att det var riktig dåligt! Så kanske inte så konstigt att man har hjärtklappning å är vansinnigt trött då :/ nu är ju grejen den att jag kan ju inte äta järntabletter i någon fort för endra så får jag världens magkatarr eller så kan ja inte gå på toa! Men nått måste ja göra men vad? Hon bad mig iaf försöka lite olika tills ja ska dit om en månad å se om det blivit nått bättre eller hittat nån ja kan äta! annars prata hon på blodtransfusion :/ men det ska väl inte behövas tycker ja, får väl leta ihjäl mig efter nått som funkar!

 

Så jäkla drygt att ja börjat jobba nu bara när ja knapt orkar va vaken på dagarna, ,men det är rätt så kul iaf :) det är Elviras fars tur att va hemma å va pappaledig nu ist och jag tror de njuter båda två :) han av att va med henne och hon med honom :) annars blir det ju bara någon timme på kvällen! 

Kommentarer

Av jvsm · 10 år sedan ·
5

prova hemofer, 2-3 tabletter om dagen, mkt snällare mot magen!

Av jenny88 · 10 år sedan ·
5
Har gjort det, tyvärr funkar inte det heller :/ försökte det förra graviditeten också men funka inte då heller! Fast då behövde ja inte äta nått heller för hade bra blodvärde! Tack för tipset iaf :)
Av smultrongryn · 10 år sedan ·
4
Blutsaft?
Av jvsm · 10 år sedan ·
5

vad synd, du får börja äta extra järnrik kost till en början o prova dig fram. lycka till!

Av Smurfan90 · 10 år sedan ·
5
Ät massa jordgubbar det gjorde jag ( jag kunde inte heller ta järntabletterna)
Av jenny88 · 10 år sedan ·
5
Tack för svaren :)
Av pygmepuff · 10 år sedan ·
5
Rekommenderar bluetsaft :)
Av jessica03 · 10 år sedan ·
5
Du kanske kan ta tabletten/blutsaften varannan eller var tredje dag iaf? :) Jag har också jätte svårt att ta dessa men om jag tog typ varannan eller var tredje dag så mådde magen hyfsat. Bättre så än inget tänkte jag :) Sen åt jag massor med broccoli, brysselkål, persilja och jordgubbar bl.a. Perfekt årstid nu för dig! Och tänk på att inte dricka mjölk eller äta andra mjölkproduktet i samband med din järnkost

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar