18 jan2013
4
Av Sbalma · 5 · 2582 visningar · gillad 5 gånger

Mjölkstas

Hjälp!!!! Så jäkla ont det gör!! Mjölken har äntligen börjat rinna till och det massor då! Har Dolly Parton bröst nu! Fy fan! Och smärtan går inte att beskriva!! Undrar om detta är farligt? Kan jag få problem med amningen om jag inte kan lindra smärtan och svullnaden direkt? För min bröstpump funkar inte och bebisen bara sover och dricker inte tillräckligt för att det ska lindras på något sätt!!! Åhhh herregud.... Ihållande smärta har jag nu, mitt i natten och jag kan inte ligga ner. Jag får försöka sova sittandes.... Det var dock också så med första barnet. Då sov jag sittandes. Men åh snälla nån, bara ta bort smärtan så jag kan få sova lite!

Kommentarer

Av Kickeluring · 11 år sedan ·
5
Handpumpa lite? Så de värsta släpper.. De gjorde jag ibland.
Av Sbalma · 11 år sedan ·
4
Jag googlade nu under natten i en ren panik över detta och läste då att handpumpa och pumpa ska man INTE göra för då fylls dom bara igen. Fanns något knep man kunde göra men då behöver man en extra person. Åhh ska försöka med något idag! Fy vad ont det gör :(
Av Pernilla_109 · 11 år sedan ·
3
Kyl ner brösten, kall blöt handduk som du lägger runt brösten, ej på bröstvårtan. Får du ordentlig mjölkstockning så kan man göra detsamma med vitkål, banka lite lätt på bladen och lägg dem i bhn. Kylan hjälper till att stanna av mjölkproduktionen lite.
Av Soetnos · 11 år sedan ·
7
Kyla ska du nog undvika, de orsakar mer mjölkstockning.. Du får väcka bebis och ge mat när de är som värst.. Det kommer ju anpassa sig snart.. Hoppas smärtan släpper :/ styrkekramar!
Av Sbalma · 11 år sedan ·
4
Tack för alla svar. Jag läste precis det där med kall handduk och vitkål osv, det ska funka och kännas bättre för vissa. I mitt fall är det nog så varmt som möjligt som lindrar. Xet kom imorse med en ny pump och jag satte igång direkt. Dock var jag så slut efter all smärta och sömnlösheten att jag bara satt och grät. Klarade pumpa lite och sen sprang han fram och tillbaka med varma handdukar som jag till slut somnade med på brösten sittandes i sängen. Helt färdig bara! Sen vaknade jag vid 12, tog smärtstillande tabletter, hoppade i en varm dusch, fortsatte att pumpa lite och håller det så. Pumpar kanske varje timme för annars blir det sådan smärta igen. Bebisen bara sover och sover och sover.... Undrar om mjölken är fylld med grädde eller vad för hon ammar lite en kort stund och sen bara sover hon! När jag försöker väcka henne stänger hon bra munnen helt och hållet och rör sig knappt haha en trött liten bebise. Men jag ska väl bara hålla ut nu någon dag och sedan ska detta väl ge med sig?? Jag pumpar iaf och när hon vaknar får hon bröstet så mjölken ska väl fortsätta komma även om jag inte ammat henne var trede timme efter någon plan!!

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar