11 jun2013
5
Av Kurtan · 2 · 709 visningar · gillad 3 gånger

Min pojkvän dricker öl, är jag bara tjatig?!

Börjar bli lite irriterad, faktiskt på att min pojkvän så fort han umgås med sina vänner sitter och dricker öl fast det är mitt i veckan. Visst är han duktig som sköter jobbet och så, men han borde varva ner på drickandet, jag har faktiskt slutat helt. Till och med min superparty tjejkompis verkar ha varvat ner. Förstår om det är fint väder och man vill ta en öl eller så ibland, men liksom varje dag nu har hans vänner uppdaterat om det ena och det andra och nu är tydligen folk över hos honom och de dricker lite öl... Vet inte vad jag ska göra, vill inte vara en surkärring och lägga mig i, och jag vet hur det är att dricka nästinitll dagligen. Det känns ändå inget kul att var omgiven av sådana. Speciellt inte min pojkvän. Suck.

 Jag har liksom tom slutat äta godis och sötsaker för det mesta under veckodagarna då jag vill skilja vardag från helg, fastän jag inte jobbar. Känns lite onödigt att ens behöva dricka varje helg om jag ska vara ärlig. Visst festade jag en del förut, men det var inget jag hade behov av och är bara glad att jag slutat. Tänkte sluta precis samtidigt som jag råkade bli gravid, så det var inte egentligen den orsaken.

 Jag vet inte vad jag ska göra, vill verkligen inte låta som den där typiska surkärringen som bara klagar och tjatar. Men känns lite "orättvist" eller hur man ska säga att han bara sitter och dricker öl flera gånger i veckan medan jag också är ölälskare har fått givit upp det, vilket inte är någon större fara då jag inte har behov. Inte för jag menar han ska sluta helt, jättebra att han ska sluta röka! Men liksom måste han dricka så fort han får "chansen" så att säga?! Och hur förklarar man hur man känner på ett bra sätt. Får smått ångest. Jag tror verkligen han blir en bra och skötsam pappa, men är rädd att han ofta kommer gå ut med sina vänner och dricka öl... Eller är det bara nu, under graviditeten kanske?! Hur vet man :/

Kommentarer

Av Matilda_W · 10 år sedan ·
5
Jag sa till min sambo att vi enbart dricker alkohol på helgerna (detta va självklart innan jag blev gravid.). Men då använde jag mig utav argumenten att *det blir för dyrt *ohälsosamt * och att vår son inte ska växa upp med alkohol i vardagen då båda våra föräldrar är för glada i alkohol. Hoppas det löser sig :)
Av Kurtan · 10 år sedan ·
5

Tack, känns lite bättre och jag borde nog prata med honom. Tack och lov kom han upp med att börja sluta röka självmant, fast jag tänkt på det ett tag.

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar