27 jan2014
5
Av jenny88 · 5 · 365 visningar · gillad 1 gånger

mammas älskling!

Tycker så synd om henne! Började rinna lite ur ena ögat igår och så vaknade hon inatt helt igenmurad i båda ögonen! Snacka om ögoninflammation :( hon är så ledsen, kan inte öppna ena ens och andra bara lite :( så det får bli vårdcentralen sen! Men hur gör man? Det är ju svårt att säga till en 1 1/2 åring att det går över och bli bättre :/ hon kan ju knappt gå för hon ser ju inget :( lite jobbigt för mig som passerat bf å bära hela tiden! Det blir liksom lite tungt å jobbigt! Men men får stå ut för hennes skull!

Kommentarer

Av mammaP · 10 år sedan ·
3

du kommer få något att torka ögonen med tror jag och det går att prata med barnen dom förstår mer än vi tror det har jag egna minnen av tidigt. en annan sak om man vill lyssna på det örat men man förstår.

Av angel-l · 10 år sedan ·
5
Här varit inne med min tös flera ggr med samma sak. Du kommer nog bara få i uppgift att hon ska ha en egen handduk och så ska du ta ljummet vatten och bädda och torka med försiktigt så gegget försvinner :-( dom är så noga med att inte ge antibiotika...
Av dagsigen · 10 år sedan ·
4
Jag använder alltid våtservetter (utan parfym eller sensitive) när barna får början t ögoninflammationer.. Försvinner fort! Tänk på att torka ögat utifrån och ända in till näsroten (så töms även tårkanalen på bakterier) i ETT drag och sen tar du en ny servett, torka aldrig två gånger med samma servett och heller aldrig från ett öga till det andra.. Se till att torka så mkt så du får bort ALLT klet, barna tycker inte om det men får du inte bort kletet så kommer det istället att börja bli rött och svida nått fruktansvärt så då är det bättre att "plåga" dem med att få bort kletet! Byt örngott varje morgon, tvätta händerna på henne ofta och förklara så gott det går att hon inte ska klia och peta i ögonen för då blir det värre, samt torka ansiktet/munnen/händerna på henne med papper och släng sen.
Av smexpotatismos · 10 år sedan ·
4
Min tjej fick öroninflammation vid 7 mån. Så synd om dom på morgonen när dom inte än kan öppna ögonen. Min tös fick panik varje gång och bara gallskrek! Var till vårdcentralen med henne och fick till svar att jag bara skulle badda hennes ögon med ljummet vatten och om det vart värre trotts det så får man ögon salva.
Av jenny88 · 10 år sedan ·
5
Det var svaret jag fick i telefonen också ljummet vatten på en bommelstuss! Tack för tipsen!

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar